SRBI otvorili banku u ŠVAJCARSKOJ, njihova rešenja izazvala pažnju JAVNOSTI, ovo je pravi PRESEDAN!

Trojica mladih Beograđana u zemlji satova i tehnologije ponudili nešto NEVIĐENO i USPELI!

Foto: youtube/printscreen
286

Banka švajcarska, a vlasnici iz Srbije. Trojica mladih Beograđana usudila su se da u zemlji satova i banaka ponude nešto novo, ne samo kada je reč o tradicionalnom bankarstvu, već i digitalnom. Srpska rešenja izazvala su veliku pažnju finansijske javnosti.

Iz Beograda sa diplomom ekonomskog fakulteta, na Univerzitet “Sent Galen” i najbolji master u klasi. Dalje, Berlin, pa London. Sada žive između Švajcarske, gde je sedište, i Beograda, gde se upravo formira IT odeljenje za operativne poslove banke “Relio”, piše “RTS”.

– Mi smo prvo otišli u akcelerator u Londonu koji je bio specijalizovan za tu temu kojom smo se mi bavili, za finansijske inovacije i u tom startapu smo upoznali puno mentora, puno nekih ‘anđeoskih investitora’, kako se oni obično zovu i tako smo dobili prvu rundu finansiranja, objašnjava direktor banke “Relio” Lav Odorović, piše RTS.

U toku je dobijanje takozvane male licence koja predviđa polaganje depozita od 100 miliona franaka, sa pravom da se otvaraju računi samo za švajcarska mala i srednja preduzeća.

Za godinu dana sledi puna bankovna licenca, a to znači veći depozit, poslovanje sa kompanijama iz celog sveta i pružanje svih bankarskih usluga.

– Naši prvi investitori su švajcarska berza koja je jedan od najrespektabilnijih švajcarskih finansijskih institucija i pored njih fond u Nemačkoj koji je jedan od najaktivnijih takozvanih vi-si fondova, kaže Odorović.

Nema odlaska u banku i trošenja vremena

Zahvaljujući serveru koji je razvio srpski trio, nema odlaska u banku, opštih upitnika, bespotrebnog trošenja vremena, gomile papira, a usluga je dizajnirana prema potrebama klijenta.

Dovoljno je popuniti formular, a algoritam daje odgovor da li račun može biti otvoren, koji su dokumenti potrebni na uvid i koliko će koštati održavanje računa mesečno i to sve za 24 sata.

– Pošto nemamo troškove sa ove strane, moći ćemo što više da uložimo sa te strane servisa, neće biti samo neki čet robot koji će da odgovara na automatska pitanja nego i dalje će da bude važno da imaju osobu imenom koja će da im se obrati i objasni kako nešto mogu ako imaju neko pitanje, ističe Miloš Stokić iz marketinga banke “Relio”.

Opasnost da fantomska firma otvori račun i pere novac, svedena je na minimum.

– Upravo to je prednost našeg sistema. Mi ćemo moći da prepoznamo one koji se bave pranjem novca, koji se bave ilegalnim aktivnostima mnogo bolje i pre nego što će to uraditi tradicionalne banke, kaže Žarko Vukadinović koji vodi poslovne operacije banke “Relio”

Poslovanje “Relia” kontroliše Švajcarska nacionalna banka, po uslovima i zakonima koji važe za sve banke koje posluju na njenom tlu.

Izvor RTS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More