Proradili sajtovi vlada i medijskih kuća širom sveta, oglasila je kompanija zadužena za ovaj problem

Foto: Unsplash/ Annie Spratt
269

Brojni sajtovi vlada, svetskih medijskih kuća i društvenih mreža ponovo su danas proradili, nakon velikog pada interneta povezanog sa prekidom rada klaud provajdera Fastli (Fastly), sa sedištem u SAD.

Sajtovi Redita, Amazona, CNN-a, Pejpala, Spotifaja i NJujork Tajmsa u jednom trenutku nisu bili dostupni korisnicima, ali su se ponovo vratili “na mrežu” nakon prekida koji je trajao u rasponu od nekoliko minuta do sat vremena, prenosi agencija Rojters.

Kompanija “Fastli”, čije usluge koriste mnogi sajtovi širom sveta za objavljivanje svog sadržaja, saopštila je da je “problem identifikovan i da je popravka u toku”, kao i da se korisnici mogu suočiti sa izvesnim poteškoćama.

Ta kompanija pomaže veb sajtovima da, koristeći manje “zakrčene” rute, brže dostave svoj sadržaj do krajnjih korisnika.

Državni tužilac Ujedinjenog Kraljevstva je ranije danas na Tviteru objavio da nije radio glavni sajt britanske vlade.

Skoro 21.000 korisnika Redita prijavilo je probleme sa tom platformom, dok je više od 2.000 korisnika prijavilo probleme sa Amazonom.

Sajtovi medijskih kuća, poput Gardijana, Independenta, Spektejtora, CBS, CNN, Fajnenšel tajmsa, Njujork tajmsa, Blumberga, danske TV2 i drugih, takođe su se suočili sa padom.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More