NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Pozitivno 214, preminulo šest osoba

FOTO: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC
217

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 10.788 osoba, od kojih je pozitivno 214 dok je, nažalost, šest osoba preminulo.

Podsetimo, juče je na virus korona bilo testirano 8.552 osoba, od kojih je pozitivno bilo 162. Preminulo je sedam osoba, dok je na respiratorima bilo 28 osoba.

Srpski naučnici proizveli test na koronu IZ PLJUVAČKE: Brži, lakši i pouzdaniji, koristiće se i na granicama

 

Poslednjih dana stižu prilično zbunjujuće i oprečne informacije o tome da li oni koji su primili vakcine treba da proveravaju nivo antitela. Virusolog Milanko Šekler kaže za RTS da ima različitih testova različitih proizvođača i da nema svrhe meriti antitela i porediti različite jedinice koje nisu standardizovane.

– Problem je nastao jer na slobodnom tržištu svako za svoje pare može da proverava šta god hoće, ali suština nije shvaćena – da je potrebno da bude što veći obuhvat vakcinacije. Kada imate obuhvat kakav treba da imate, više nije bitno da li je neko imao viši ili niži nivo antitela – objašnjava Šekler.

“Važno je ubrzati vakcinaciju”

Epidemiolog Branislav Tiodorović upozorio je danas da će indijski soj korona virusa sigurno stići i u Srbiju i ukazao na važnost ubrzane vakcinacije i postepenog popuštanja mera.

Tiodorović je za izrazio uverenje da će indijski soj biti registrovan u još nekim zemljama i ocenio da je nemoguće da ne bude zaraženih ovim sojem i među građanima Srbije, jer je naša država otvorena.

– Prema tome, treba biti dodatno oprezan i jedino rešenje je ubrzana vakcinacija i da se mere ne popuštaju naglo, već postepeno. Situaciju treba pratiti svakodnevno i po tome usklađivati mere – rekao je Tiodorović.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More