Potvrđena DOŽIVOTNA robija MLADIĆU! Odbijen niz žalbi, ali i optužba o genocidu u još šest opština BiH!

KONAČNA PRESUDA MLADIĆU!

Foto: Tanjug (AP Photo/Peter Dejong, Pool)
534

Žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu počelo je zasedanje na kojem će objaviti konačnu, drugostepenu presudu nekadašnjem generalu vojske Republike Srpske Ratku Mladiću. Zasedanje praktično nije ni počelo, a već je prekinuto zbog tehničkih problema, ali je ubrzo i nastavljeno.

“Naredila bih da se MLADIĆU ponovi SUĐENJE”, sutkinja Nijambe u izdvojenom mišljenju preti da opet podeli BALKAN?! (FOTO, VIDEO)

Prema svim najavama uoči izricanja presude jedino je pitanje da li će Mladić biti osuđen i za genocid u još šest opština u zapadnoj Bosni – Prijedor, Sanski Most, Ključ, Kotor Varoš, Foča i Vlasenica 1992. godine, prenosi “Blic”.

Foto: Tanjug (AP Photo/Peter Dejong, Pool)

Prema poslednjim informacijama, Mladić je lično prisusvovao izricanju presude, a u sudnici je i njegov sin Darko.

S druge strane, Mladićevi branioci Branko Lukić i Dragan Ivetić, nisu na izricanju presude, jer nisu bili u mogućnosti da pristupe sudu u Hagu, niti da objavljivanje presude isprate video konferencijskom vezom.

Foto: Tanjug (Jerry Lampen/Pool via AP)

Izricanje presude se ne prenosi već će mediji dobijati informacije o događajima sa pola sata zakašnjenja.

Foto: Tanjug (Jerry Lampen/Pool via AP)

16.20 – Kako se saznaje u haškom sudu, prvostepena presuda Mladiću je danas u potpunosti potvrđena od strane raspravnog veća i stupa na snagu odmah. To znači da će Mladić služiti doživotnu kaznu zatvora, a s druge strane da nije bilo genocidne namere u šest opština u Bosni – Prijedor, Sanski Most, Ključ, Kotor Varoš, Foča i Vlasenica 1992. godine.

16.15 – Novinari su upravo od osoblja Mehanizma dobili saopštenje prema kojem je Mladiću potvrđena doživotna kazna, prenosi Detektor.ba.

16.10 – Odbijena je i žalba Mladića u vezi sa postojanjem udruženog zločinačkog poduhvata u Srebrenici. Opet uz izdvojeno mišljenje sutkinje Nijambe.

16.05 – Odbijena je i žalba Mladića u vezi sa postojanjem udruženog zločinačkog poduhvata u Sarajevu. Opet uz izdvojeno mišljenje sutkinje Nijambe.

16.00 – Mladić se žalio i da je prvostepeno veće načinilo više grešaka kada je zaključilo da je udruženi zločinački poduhvat postojao. Žalbeno veće je odbilo i tu žalbu, opet uz suprotno mišljenje sutkinje Nijambe.

15.55 – Mladić se žalio na pravo na pravično suđenje, da nije postojala ravnopravnost strana u postupku, da je postupak vođen na uštb njegovog zdravlja i da mu nije izrečen privremeni pravni lek, prenosi Detektor.ba.

Žalbeno veće je odbilo žalbu Mladića, uz izdvojeno mišljenje sutkinje Nijambe.

15.45 – Tehnički problemi su ubrzo rešeni tako da je izricanje presude nastavljeno tako što je Žalbeno veće počelo da iznosi tačke optužnice.

15.30 – Izricanje presude nije praktično ni počelo, a već je zasedanje moralo da bude prekinuto zbog tehničkih problema.

15.15 – Prve fotografije iz sudnice u Hagu svedoče da je Mladić uoči izricanja konačne presude veoma dobro raspoložen pa je tako tokom fotografisanja imitirao pokrete fotoreportera.

15.00 – Uoči izricanja presude već je došlo do čarki ispred Mehanizma za krivične sudove u Hagu između pristalice Ratka Mladića i porodica žrtava Srebrenica

Zbog izostanka branilaca, Žalbeno veće je odlučilo da Mladiću, samo za ovo ročište, omogućilo je prisustvo pravnog savetnika, advokatice Petu Luize Bagot (Peta-Louise Bagott) koja je prema, odluci veća, zastupala Mladićeve interese.

 

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More