“Pomalo IZGUBLJEN” i ima Hitlerovu knjigu: Ko je čovek koji je OŠAMARIO francuskog PREDSEDNIKA?! (VIDEO)

"Želeli bismo nešto da mu kažemo"! Istog dana mediji su napravili kratak INTERVJU sa napadačima, evo šta su im otkrili!

Foto: Tanjug (Ludovic Marin, Pool via AP)
268

Čovek za koga se tvrdi da je ošamario francuskog predsednika Emanuela Makrona, vodi klub za ljubitelje srednjovekovnog mačevanja i nije prethodno imao kriminalni dosije, rekli su danas izvori bliski istrazi.

Policijski izvor identifikovao je osumnjičenog kao 28-godišnjeg Demijena Tarela, preneo je Rojters.

On je pod istragom zbog napada na javnog zvaničnika, rekao je lokalni tužilac.

Makron, koji se nalazi na turneji kako bi osetio “puls zemlje nakon pandemije”, ošamaren je tokom šetnje u južnoj Francuskoj dok je pozdravljao građane.

Tarel je zatim povikao “Dole Makronija” i bojni poklič francuske vojske u vreme kada je zemlja bila monarhija.

Izvor blizak istrazi opisao ga je kao nekoga ko je “pomalo izgubljen, pomalo neprilagođen, pomalo se igra”.

Tarel i još jedan muškarac se još nalaze u policijskom pritvoru, dodao je izvor.

Optužba za napad na javnog zvaničnika predviđa maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od tri godine i novčanu kaznu od 45.000 evra.

Demien T. je stajao u prvom redu iza barijere i čekao da predsednik Francuske priđe da se pozdravi sa građanima. Kako se vidi na jednom od snimaka koji kruži društvenim mrežama, on je prvo pružio ruku ka Makronu, rukovao se sa njim i istovremeno drugom rukom ga udario po licu, prenosi “Nova.rs”.

On nije poznat policiji, kao ni njegov saučesnik, čija uloga u napadu nije sasvim jasna. Pojedini lokalni mediji objavili su da je Artur C. snimao planirani napad mobilnim telefonom.

„Le Monde“ navodi da je Demien T. „ljubitelj srednjovekovnih borbi“, kao i da je u njegovom stanu pronađeno mnogo knjiga na tu temu, ali i sovjetska zastava. Takođe, francuski mediji pišu da je blizak krajnjoj desnici.

Pretresom stana drugog uhapšenog, Artura C, pronađene su kopije Mein Kampfa, zaplenjena je i dugačka puška, za koju je postojala dozvola.

Nije poznato zbog šta je motiv napada na Makrona, a „Le Monde“ navodi da se uhapšeni u policiji o tome nisu izjašnjavali. Kazna na koju bi mogli da budu osuđeni je tri godine zatvora.

Intervju sa napadačima

Zanimljivo je da su napadači dali izjavu lokalnim medijima istoga dana. Novinar „Quotidien-a“ Pol Larouturo prišao je trojici muškaraca koji su čekali Makrona da dođe.

„Šta vas troje radite ovde?“, pita novinar.

„Ništa … Došli smo da vidimo našeg dragog gospodina Makrona. Ne znam da li možemo da razgovaramo sa njim, ali… Postoje stvari koje bismo želeli da mu kažemo, ali nažalost ne možemo da kažemo… Propadanje Francuske“, odgovorio je prvi čovek, sa maskom na licu i tamnim naočarima.

U jednom trenutku, muškarac u crnoj majici, kaže: „Imamo dragog predsednika koji kaže da nemamo kulturu…“.

Potom novinar prilazi drugom muškracu u crnoj majici, ali on nije bio raspoložen za razgovor.

„Znamo da imate tendenciju da izvrnete ono što vam je rečeno… Nećemo više davati komentare“.

Jedini od njih trojice koji ništa nije rekao je muškarac u zelenoj majici, koji je i udario Makrona kasnije.

Izvor Tanjug Nova.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More