DIGITALIZOVALI SE: Dileri DROGE primaju PORUDŽBINE preko DRUŠTVENIH MREŽA, sve je ŠIFROVANO, a robu šalju SLUŽBAMA DOSTAVE!!

Sa ULICE na DRUŠTVENE MREŽE: Korona i LOKDAUNI promenili način poslovanja DILERA!

Foto: unsplash
152

Kao i supermarketi, restorani i dobavljači hleba od kiselog testa, ilegalna trgovina drogom postala je digitalna kako bi opslužila svoje kupce tokom zaključavanja i mogla bi da ostane takva i kada se završi pandemija kovid-19, saopštila je danas Evropska agencija za narkotike.

Pandemija gura kriminalce koji se bave narkoticima da deluju onlajn, stvarajući od toga trend, izjavila je evropska komesaraka za unutrašnje poslove Ilva Johanson tokom onlajn predstavljanja izveštaja o narkoticima za 2021. godinu koju je sastavila agencija EMCDDA sa sedištem u Lisabonu, preneo je Rojters.

Foto: unsplash

Dileri droge prelaze sa ulice na društvene mreže, primaju porudžbine putem šifrovanih poruka i šalju narkotike kupcima preko službe dostave, navedeno je u izveštaju.

Pandemija je iznudila promene na svim nivoima trgovine narkoticima, od trgovine na veliko i krijumčara do dilera u komšiluku.

Sa zatvaranjem granica, krijumčari se više oslanjaju na brodske kontejnere, a manje na kurire, navodi se u izveštaju.

Podaci pokazuju da ne opada količina kokaina koji je na raspolaganju, ali je primetan porast broja ljudi koji uzgajaju kanabis kod kuće.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More