Otvorena nemačka fabrika u Jagodini: “Ko god ti ponudi bilo gde idealne uslove, dođi u Srbiju ponudićemo 10 puta bolje”

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC
272

Nemačka kompanija Fišer automotiv sistem otvorila je danas u Jagodini fabriku u kojoj će se proizvoditi autodelovi i dodatna oprema za automobile visoke klase, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Predsednik Srbije presekao je vrpcu zajedno sa predstavnicima kompanije, čime je zvanično fabrika počela sa radom.

Vučić je zatim obišao pogon i porazgovarao sa radnicima kojima je poželeo srećan rad i tom prilikom je saznao oni da nisu samo iz Jagodine, već i iz Paraćina, Chuprije, Despotovca, Kragujevca i drugih mesta.

Predsednik je istakao da je veoma srećan što su uspeli da dovedu takvog investitora u Srbiju i zahvalio vlasniku nemačke kompanije Klausu Fišeru i svima koji su u tome učestovali, kao i predsedniku Skupštine Jagodine Draganu Markoviću.

“Verujem da ovo nije kraj, nadam se da će se Klaus odlučiti da u Srbiji otvori i fabriku tiplova, gde ima veći deo proizvodnje. Mi ćemo da pomognemo, a oni trže stabilnost, dobre radnike, kao i niže troškove. Srbija je idealna zemlja za njih i ja sam mu rekao ko god mu ponudi uslove za koje misli da su idealni za investiciju da će Srbija ponuditi za 10 odsto bolje uslove”, rekao je Vučić.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More