Svečani doček u Beogradu za prvi avion kompanije Er Montenegro, od jula leti i za Frankfurt

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC
192

Prvi avion kompanije Er Montenegro na komercijalnom letu, koji je u danas u 08.45 doleteo iz Podgorice na beogradski aerodrom “Nikola Tesla”, dočekan je svečano, vodenim lukom.

Avionom novog crnogorskog nacionalnog avioprevoznika doputovali su ministar ekonomskog razvoja Crne Gore Jakov Milatović i izvršni direktor Er Montenegra Predrag Todorović, a njih je dočekao izvršni direktor za komercijalne poslove Aerodroma “Nikola Tesla” Miodrag Mirković.

Neposredno po sletanju, crnogorski ministar Milatović je rekao da je ovaj let rezultat obećanja koje je vlada Crne Gore dala pre nove godine, da će novu nacionalnu aviokompaniju staviti na noge pre početka glavne turističke sezone.

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

“Veliko mi je zadovoljstvo što je prvi komercijalni let bio upravo za Beograd. Na taj način smo dodatno osnažili avio dostupnost Crne Gore jednom od naših najvećih i najznačajnijih turističkih emitivnih tržišta, a to je tržište Srbije. Dodatno smo, na taj način, osnažili i ekonomsku saradnju između dve zemlje”, rekao je Milatović.

Crnogorski ministar je podsetio da je 2019. godine iz Srbije u Crnu Goru došlo više od 400.000 turista i dodao da je Crna Gora uradila sve na pripremi turističke sezone da se “odvija na najbolji mogući način u ovogodišnjim okolnostima”.

Izvršni direktor Er Montenegra Predrag Todorović je rekao da je nova crnogorska nacionalna aviokompanija osnovana 8. februara ove godine.

“U roku od samo nekoliko meseci uspeli smo da osposobimo aviokompaniju i da je postavimo na noge. Posebna nam je čast što je naš prvi komercijalni let upravo ka aerodromu ”Nikola Tesla” i ka Beogradu, zato što će Beograd definitivno biti jedna od naših glavnih destinacija u narednom periodu. To je prirodno, to je normalno”, rekao je Todorović.

Izvršni direktor za komercijalne poslove Aerodroma “Nikola Tesla” Miodrag Mirković izrazio je zadovoljstvo što je Beograd ponovo povezan sa Crnom Gorom novom crnogorskom aviokompanijom.

“Crnogorsko tržište je za Aerodrom ”Nikola Tesla” izuzetno značajno. Podgorica i Tivat su među pet najposećenijih destinacija sa našeg aerodroma. Računamo da će ove sezone Crna Gora biti jedna od najposećenijih destinacija. Kompanija Er Montenegro će od danas povezivati sa Tivtom i Podgoricom na dnevnom nivou, sa dosta letova”, rekao je Mirković.

Prema njegovim rečima, ovo tržište ima kapacitet za dve kompanije, Er Srbiju i Er Montenegro.

On je dodao da se Aerodrom “Nikola Tesla” nalazi usred radova i da očekuje nastavak razvoja saobraćaja, kako u Beogradu, tako i u regionu.

Pored aviona Embraer 195 koji je jutros sleteo na Surčin, Er Montenegro je iznajmio još jedan Embraer 190 od nemačke aviokompanije German Airways.

Od Beograda do Tivta i nazad za 109 evra

Posle prvog komercijalnog leta aviona iz Podgorice za Beograd, koji je jutros sleteo na aerodrom “Nikola Tesla”, nova crnogorska aviokompanija “Er Montenegro” uspostaviće letove i ka drugim destinacijama u regionu, najavljeno je na konferenciji za novinare u Nacionalnoj asocijaciji turističkih agencija Srbije (YUTA).

Izvršni direktor Er Montenegra Predrag Todorović je rekao da će za crnogorsku nacionalnu aviokompaniju u narednom periodu Beograd predstavljati glavnu destinaciju.

“Glavnu, ali ne i jedinu, pošto već sredinom i krajem ovog meseca otvaramo i dodatne destinacije. Iz Podgorice letećemo za Beograd jednom dnevno, a tokom jula kreće i destinacija Frankfurt. Iz Tivta za Beograd letećemo dva puta dnevno, a tokom letnje sezone i tri puta dnevno. Krajem meseca otvaramo destinacije Banjaluka, Ljubljana i tako dalje”, rekao je Todorović.

On je dodao da pored aviona embraer 195 koji ima u svojoj floti, a koji je jutros sleteo na Surčin, Er Montenegro je iznajmio avion embraer 190. Taj avion će se koristiti sve dok drugi avion embraer 195, koji je takođe u vlasništvu kompanije, ne uđe u saobraćaj početkom jula.

Todorović je rekao da će cene karata određivati tržište, kao i da je u toku akcija na kojoj povratna karta na relaciji Beograd – Tivat košta 109 evra.

Prema njegovim rečima, cena će se menjati u zavisnosti od potražnje.

Direktor YUTA Aleksandar Seničić je rekao da je Crna Gora jedna od destinacija za koju građanima Srbije nije potreban nijedan dodatan uslov da bi u nju putovali.

On je podsetio da je crnogorska vlada donela odluku da će preuzeti troškove lečenja svih onih koji se razbole tokom boravka u Crnoj Gori.

“To i jeste bio jedan od glavnih motiva za jako veliko povećanje interesovanja koje trenutno beležimo u turističkim agencijama, a i van njih. I sama politika cena ove godine je drugačija, imamo sniženja cena koja su dosta velika u odnosu na 2018. i 2019. godinu, što je sigurno uticalo na povećanje interesovanja domaćih putnika kada je reč o destinaciji Crna Gora”, rekao je Seničić.

On je dodao da očekuje jednu više nego pristojnu sezonu i da se nada da krećemo sa oporavkom turističke industrije.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More