Nove mere u Grčkoj, ništa od promena za testiranje dece

Foto: Tanjug/ AP Photo/Michael Varaklas
256

Nastavak pada broja novoobolelih od korona virusa u Grčkoj, doneće kraći policijski čas od tri i po sata, i doći će do većeg otvaranja objekata, saopštio je zamenik ministra za civilnu zaštitu, Nikosa Hardalijas.

On je rekao da je komisija, sačinjena od eksperata koji savetuju ministarstvo zdravlja, odobrila smanjenje policijskog časa na samo tri i po sati noću, od 01.30 do 05.00 od subote, preneo je danas list “Ekatimerini”.

Ukoliko se nastavi trend smanjivanja obolelih od kovida, policijski čas će biti skroz ukinut početkom jula, rekao je sinoć Haradalijas.

Od subote, biće dozvoljene neke aktivnosti, a neke će biti produžene.

Muzika će biti dozvoljena u kafićima, barovima i restoranima, ali samo u otvorenim objektima i svi gosti moraju imati mesto za sedenje.

U slučaju gužve, firme će biti kažnjene 5.000 evra za prvi prekršaj, a ako se ponovi prekršaj, biće zatvorene na 15 dana.

Grčka i dalje zateže: Deca starija od šest godina moraju da se testiraju, smanjen karantin

Kafići, barovi i restorani koje imaju galerije će se otvoriti od subote, pod uslovom da imaju dva izlaza, kako bi cirkulisao vazduh.

Bioskopi, pozorišta i ostala mesta za zabavu će moći da ugoste više ljudi: sa sadašnjeg kapaciteta od 50 odsto, dozvoljeni kapacitet na 1.000 sedišta će biti povećan na 75 odsto, objekti sa 5.000 mesta će moći da prime 70 odsto gledalaca, dok će objekti sa 15.000 sedišta moći da prime 65 odsto.

Stadioni sa većim kapacitetima će moći da prime najviše 10.000 ljudi.

Od ponedeljka 14. juna univerzitetske laboratorije i medicinske škole će se otvoriti, kao i edukativne aktivnosti na fakultetima.

Ministar zdravlja Vasilis Kikilijas je rekao da su novi koraci mogući zahvaljujući vakcinacionoj stopi – u sredu, 420.300 lokacija će se otvoriti zbog imunizacije vakcinama Fajzera, Moderne i DŽonson i DŽonson.d.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More