Hrvatska POPUŠTA MERE, sve manji broj NOVOZARAŽENIH, ali je izdata POSEBNA PREPORUKA!

Foto: Youtube printscreen Nova.rs
200

Zbog povoljne epidemiološke situacije u Hrvatskoj će od sutra, odnosno ponoći kafići, pekare i javna okupljanja moći da rade do 24 sata.

Ukinuta je i zabrana treniranja i takmičenja u zatvorenim prostorima.

U susret evropskom prvenstvu preporuka svim lokalnim samoupravama je da se ne organizuju masovna gledanja fubalskih utamica, rečeno je na konferenciji za medije Štaba civilne zaštite.

Preporuka je da se i tokom turističke sezone izbegavaju masovna javna okupljanja i manifestcije, jer smisao je da se, kako je objašnjeno, koristi sve što epidemiološka situacija dopušta, ali kontrolisano.

U HR 800 obolelo posle revakcine, 80 hospitalizovano

U Hrvatskoj je 800 ljudi obolelo od korona virusa nakon primljene dve doze vakcine, izjavio je danas direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Krunoslav Capak.

Capak je na pres konferenciji rekao da je od tih 800 svega njih 80 hospitalizovano i niko nije umro.

“Nakon cepljenja prvom dozom obolelo je oko 8.000 osoba, negde oko 800 ih je hospitalizovano.Takođe nitko nije završio na respiratoru i niko nije umro”, rekao je Capak.

Inače, u Hrvatskoj je zaključno sa jučerašnjim danom utrošeno 2.042.889 doza vakcina.

Dosad su 1.386.564 osobe vakcinisane najmanje sa jednom dozom, među kojima je njih 656.325 primilo obe doze, preneo je hrvatski portal Index.

Izvor Telegraf.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More