NEMAČKA skinula SRBIJU sa CRVENE LISTE, očekuje se POPUŠTANJE i od AUSTRIJE!

SRBIJA među NAJBOLJIMA: Nemačka skinula više zemalja za crvene liste, među njima i NAŠA, a evo od čega zavisi ODLUKA AUSTRIJE!

Foto: Tanjug/Christoph Soeder/dpa via AP
1,015

Nemačka je sa “crvene liste” zemalja rizičnih za putovanja zbog korona virusa danas skinula Srbiju, kao i druge zemlje Zapadnog Balkana.

Robert Koh institut (RKI), zbog opadajućeg broja novih slučajeva infekcije korona virusom, sa liste rizičnih zemalja skinuo je više zemalja, među kojima su Austrija, SAD, Kanada, Jermenija, Azerbejdžan, Švajcarska, Liban, Moldavija, Ukrajina, Kipar.

Pored Srbije, sa Zapadnog Balkana, ne tretiraju se više kao rizične zemlje i regioni Bosna i Hercegovina, tzv. Kosovo, Crna Gora, Severna Makedonija.

Skidanje sa liste rizičnih zemalja olakšava putovanje u Nemačku, to jest uklanja sve epidemiološke „prepreke“.

Nova pravila za putovanja važiće od nedelje, naveo je RKI u svom saopštenju.

Proglašavanjem Srbije, i drugih zemalja Zapadnog Balkana nerizičnim od strane RKI imaće uticaja i na druge države EU, odnosno na Austriju, koja je odlučila da svoja pravila za ulazak u zemlju određuje na osnovu liste nemačkog instituta.

Oglasio se MAS: Možemo se radovati većem STEPENU NORMALNOSTI!

Povodom uklanjanja ovih zemalja sa rizične liste oglasio se i šef nemačke diplomatije Hajko Mas.

“Na mnogim mestima broj zaraženih pada, a sve više građana se vakciniše.”, rekao je Mas.

On je dodao da se posle više dugih meseca lokdauna možemo radovati većem stepenu normalnosti, a to se odnosi i na putovanja.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More