Ovako je u Vindzoru obeležen rođendan kraljice Elizabete

Foto: Tanjug/Eddie Mulholland/Pool via AP
285

U dvorcu Vindzor održana je svečanost povodom zvaničnog obeležavanja rođendana britanske kraljice Elizabete Druge, prvog nakon smrti njenog supruga princa Filipa pre dva meseca.

Kraljica, koja puni 95 godina, bila je na svečanosti “Pozdrav bojama” u društvu svog rođaka, princa Edvarda, vojvode od Kenta.

Foto: Tanjug/Eddie Mulholland/Pool via AP

Ove godine zbog mera socijalne distance ceremonija, koja se održava više od 260 godina, bila je smanjenog obima, prenosi Rojters.

“Pozdrav bojama” obično uključuje paradu vojnika u grimiznim uniformama i sa visokim krznenim kapama kroz centar Londona, ali su ove godine zbog pandemije korona virusa učestvovali na ceremoniji u Vindzoru, kraljičinom domu zapadno od Londonu.

Foto: Tanjug/Steve Parsons/Pool via AP

Događaj je održan dan nakon što je kraljica u Kornvolu na jugozapadu Engleske ugostila lidere sedam najrazvijenijih država sveta koji učestvuju na trodnevnom samitu.

Elizabeta Druga će se u nedelju sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom i njegovom suprugom Džil popiti čaj u Vindzoru.

Kraljičin rođendan je 21. aprila, ali se zvanično obeležava u junu.

Našalila se tokom fotografisanja: Kraljica Elizabeta postavila pitanje liderima G7 i sve nasmejala

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More