U Ljubljani obeležen Dan srpsko-slovenačkog prijateljstva

Foto Youtube Printscreen
211

Srpski kulturni centar – srpska biblioteka Mihajlo Pupin iz Ljubljane i Nacionalno veće slovenačke nacionalne manjine u Srbiji proglasili su 12. jun Danom srpsko-slovenačkog prijateljstva, a tim povodom u glavnom gradu Slovenije danas je otvorena obnovljena biblioteka. Članovi Srpskog kulturnog centra – Srpske biblioteke Mihajlo Pupin otvorili su obnovljenu biblioteku na novoj adresi Luiza Pesjakova 9 u Ljubljani, objavila je RTV Slovenije.

NOVI PAD BROJKI! Novozaraženih 119, preminulo 7, na respiratorima 22

„Naše kulturno udruženje, osnovano 1994. godine, uživa status organizacije od javnog značaja na kulturnom području Republike Slovenije i ima oko 20.000 knjiga na srpskom jeziku”, naglasili su iz Srpskog kulturnog centra.

U okviru obeležavanja Dana srpsko-slovenačkog prijateljstva, ispred parohijskog doma Srpske pravoslavne crkve u Ljubljani je danas otvorena i izložba pod nazivom Znameniti Slovenci u Srbiji / Poznati Srbi u Sloveniji.

Kroz digitalnu ikonografiju – portreti i kratki književni zapisi – izložba predstavlja Slovence koji su živeli i doprineli razvoju Srbije, kao i Srbe koji su ostavili važan trag u različitim oblastima kulture u Sloveniji.
Izložba će gostovati i u Mariboru, Kranju, Kopru, Novom mestu, Novoj Gorici i Velenju.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More