“Podsetila me na majku” Džo Bajden u poseti kraljici Elizabeti (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Dunham, Pool
115

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da se britanska kraljica Elizabeta Druga raspitivala o predsednicima Kine i Rusije, Si Ðinpingu i Vladimiru Putinu.

Bajden je, nakon čajanke sa 95-ogodišnjom kraljicom u zamku Vindzor, rekao da ga je kraljica podsetila na njegovu majku, prenosi Rojters.

“Ne mislim da bi se uvredila, ali podsetila me je na moju majku, njen izgled i sama velikodušnost”, naveo je Bajden.

Kraljica Elizabeta Druga ugostila je juče  Bajdena i njegovu suprugu Džil u dvorcu Vindzor, uz najveće državne počasti, nakon Samita G7 u Kornvolu, na jugozapadu Engleske.


Bajden objasnio zašto neće zajednički pres sa Putinom

Pritisnut da kaže zbog čega neće održati zajedničku konferenciju za novinare sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, predsednik SAD Džozef Bajden rekao je da to “nije takmičenje na temu ko će bolje da se predstavi na konferenciji ili će se potruditi da posrami onog drugog”, preneo je danas Ej-Bi-Si njuz.

Kada je upitan da li očekuje da će moći da promeni ponašanje Rusije i njenog predsednika, Bajden je rekao da za tako nešto nema garancije.

“Prvo i prvo, nema garancije da ćete promeniti ponašanje osobe ili ponašanje zemlje iz koje dolazi. Autokrate imaju ogromnu moć i ne moraju da odgovaraju javnosti”, izjavio je Bajden, a preneo TAS S.

Planirano je da se Putin i Bajden sastanu 16. juna u Ženevi.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More