Reprezentacija se okuplja, stiže li Jokić? Oglasio se MVP i zabrinuo (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/ AP Photo/David Zalubowski
269

Reprezentacija Srbije počela je okupljanje pred kvalifikacije za Olimpijske igre, selektor Igor Kokoškov je okupio nekoliko igrača, ostali uskoro stižu, a prvog dana su se pojavili Nemanja Bjelica, Miroslav Raduljica, Stefan Jović, Nemanja Nedović, Dalibor Ilić, Ognjen Jaramaz i Aleksa Avramović.

Sa druge strane, preko bare, Nikola Jokić je upravo završio svoju NBA sezonu, MVP NBA lige je ispao sa Denver Nagetsima u polufinalu konferencije gde je bilja bila ekipa Finiks Sansa.

Kvalifikacije za OI počinju 29. juna, a da li možemo očekivati najboljeg igrača na svetu u Beogradu sa reprezentacijom u okviru kvalifikacija?

Nikola se nije izjašnjavao o tome, govorio je tokom sezone da će pričati kada dođe vreme, a ono je upravo došlo…

Čini se iz ove perspektive da Jokiću treba odmor i da bi mogao da propusti kvalifikacije, ali bi u slučaju da sada odmara definitivno bio spreman za Olimpijske igre ukoliko se kvalifikujemo.

U međuvremenu oglasio se i sam Jokić.

Postavljeno mu je pitanje o rekapitulaciji sezone, uz pitanje da li će nastupiti za Srbiju u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

„Ne znam, tek sam završio ovu sezonu i ne znam još. Momci su sjajni, tu je bila energija, mladih igrača, igrača koji ne igraju. Profesionalni su. Rade svakog dana, trude se da budu bolji, svu se trude da naprave skok u organizaciji. Zadovoljan sam majndsetom igrača, sve je bolji“, naveo je Jokić.

Foto: Tanjug/ AP Photo/David Zalubowski

Nikola Jokić završio je NBA sezonu u plej-ofu na neprijatan način, isključenjem u eliminaciji Denvera od Finiksa.

Ispostavilo se da Denver nema kapacitet da parira Sansima bez Džamala Mareja, „isceđen“ je maksimum protiv Portlanda koji je pao sa 4-2, pa je usledilo čišćenje od ekipe koja je raznovrsna i kompaktnija od Blejzersa.

Tako je u poslednjem meču bilo 125:118, Sansi idu u finale Zapada i čekaju bolje iz duela Juta – Klipers, a Nikola Jokić otići će u Srbiju na zasluženi odmor posle MVP titule ligaškog dela sezone.


Olimpijske igre počinju 24. jula i trajaće do 8. avgusta.

Ono što treba napomenuti jeste da 28. septembra zvanično počinju pripreme za NBA sezonu, a da je početak sezone zakazan za 19. oktobar, pa se i pred taj period mogu tražiti dani odmora za Nikolu Jokića.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More