U SRBIJI korona PADA: Najviše NOVOZARAŽENIH u Beogradu, evo kako je u drugim gradovima!

Krizni štab zaseda, očekuje se POPUŠTANJE MERA!

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr
152

U Srbiji su u poslednja 24 časa registrovana 124 novozaražena korona virusom od ukupno 8.287 testiranih.

Na respiratorima su 24 osobe od ukupno 461 hospitalizovanog.

Do sada je ukupno testirano 4.282.416 osoba, a registrovano 715.015 slučajeva korona virusa. Od posledica korona virusa do pokazuju podaci objavljeni na sajtu covid19.rs Ministarstva zdravlja.

Ukupan broj datih doza vakcina je 4,988,039. Ukupan broj građana koji su primili prvo dozu i onih kojih su primili obe doze je 2,665,581.

Ukupan broj građana koji su primili obe doze iznosi 2,322,458.

Najviše novozaraženih u BG i Jagodini,ostali jednocifreni

U Beogradu ima najviše novozaraženih – 20, dok Jagodina ima 14 novih slučajeva.

Ostali gradovi beleže jednocifrene brojeve, pa tako Smederevo i Bela Palanka imaju po 6 novih slučajeva. U Kragujevcu i Prijepolju je registrovano po 5 novoobolelih, a u Ubu, Kikindi i Nišu po 4 slucaja.

Po 3 slučaja korone imaju Sremska Mitrovica, Kruševac, Paraćin, Čačak i Loznica. Ostala naseljena mesta imaju manje od 3 pozitivna na virus korone.

Zaseda i KRIZNI ŠTAB, očekuje se popuštanje MERA!

Sednica Kriznog štaba, na kojoj će biti analizirana trenutna epidemiološka situacija, počela je oko 16.50.

Očekuje se da će Krizni štab doneti odluku o dodatnom popuštanju mera, a pre svega, kako prenose mediji, u vezi sa održavajem matura, svadbi i drugih proslava i okupljanja, uz određene epidemiološke mere.

Ranije danas ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da očekuje da na Štab donese odluku da se održe maturske večeri, u skladu sa poznatom regulativom, kao i zdravstvenim preporukma, jer je to najznačajni dan u životima svih malih i velikih maturanata.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je danas da će nadležni maksimalno izaći u susret koliko mogu u popuštanju mera, ali da je sigurno da se neće ići u korist sopstvene štete.

“Jedna od tema biće i stanje u zdravstvenom sistemu, epidemiolozi će reći svoje viđenje, na osnovu brojki, i budite sigurni da ćemo maksimalno što možemo da izađemo u susret – izaći, ali nećemo ići u korist svoje štete da nam se prerano opuštanje ne bi vratilo kao bumerang u vidu većeg broja zaraženih”, rekao je Lončar.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da je Grad Beograd pripremio nekoliko zahteva koje je uputio Kriznom štabu u vezi sa popuštanjem mera – da se produži radno vreme ugostiteljskim objektima do jedan sat posle ponoći, kao i da se dozvole izvođenje nastave u prirodi i proslave matura, uz poštovanje svih protokola.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More