Novi GAF predsednika AMERIKE: Pomešao Libiju i Siriju, i to ne jednom već TRI PUTA! (VIDEO)

Što kažeš Libija, a misliš Sirija? Bajdenov novi gaf uzburkao društvene mreže!

Foto: Tanjug (AP Photo/Patrick Semansky)
76

Predsednik SAD Džozef Bajden se, govoreći o mogućnosti saradnje sa Rusijom u pružanju humanitarne pomoći zemljama pogođenim sukobima, zbunio i pomešao Libiju i Siriju, i to ne jednom već tri puta.

Bajden je rekao da SAD mogu da rade zajedno sa Rusijom u Libiji, potom je rekao da je Rusija svojom intervencijom u “Siriji zagrizla više nego što može da proguta”, a nakon toga je ponovo spomenuo Libiju, navodi Foks njuz.

“Sve dok oni nemaju mogućnost da uvedu neki red u region, to ne možete dobro učiniti bez obezbeđivanja osnovnih ekonomskih potreba ljudi. Dakle, nadam se da ćemo naći način da spasimo živote ljudi u, na primer, Libiji“, rekao je Bajden.

Zvaničnici Bele kuće kasnije su rekli da je on mislio na Siriju kada je spomenuo Libiju, ali je Bajdenova greška izazvala lavinu komentara na društvenim mrežama.

“Pretpostavljam da je, kada bombardujete toliko zemalja ođednom, to teško pratiti“, napisala je libanska geopolitička komentatorka Sara Abdalah.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More