Poslato upozorenje, delovima SAD preti vrelina, predviđa se preko 49 stepeni: “Nalet neobičan za jun”

Foto: Pixabay/geralt
226

Opasno visoke temperature na jugozapadu SAD će biti još veće ove nedelje i premašiće 49 stepeni Celzijusa u nekim oblastima, čime će pojedini regioni biti ugroženi zbog suše i mogućih požara.

Ekstremna vrućina će se osetiti u većem delu države Juta, kao i u južnoj i centralnoj Kaliforniji, zatim Nevadi i Arizoni, objavio je danas “Gardijan”.

Nacionalna meteorološka sluzba (NWS) je poslala upozorenje za više od 48 miliona ljudi na zapadu SAD na predstojeće vrućine, a predviđa se da će možda biti oboreni toplotni rekordi u Nevadi i Arizoni, što podrazumeva stotine gradova.

“Ovaj nalet vreline je neobičan za jun”, rekla je meteorolog Džuli Malingovski iz NWS i dodala da su, kroz istoriju, najveće temperature zabeležene u julu i avgustu.

Temperature od 40 stepeni se očekuju od utorka do subote u pojedinim mestima, a klimatski centar NWS za prognozu predviđa da će temperature nastaviti da budu iznad proseka ovog leta.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More