U Italiji pokušaj pljačke kao na filmu: Prosuli eksere po ulici, oteli vozila…

Foto: Pixabay/geralt
93

Prošle noći u Modeni izveden je neuspeli pokušaj napada na blindirano vozilo i pljačka novca i vrednosti koje je prevozilo, javlja italijanska agencija Ansa.

Pljačkaši su, kao u nekom filmu, prvo blokirali autoput na južnom izlazu iz Modene, prosuli po cesti eksere da bi onemogućili saobraćaj, zaustavili i pod pretnjom oružjem oteli dva vozila koja su zapalili, a onda su zaustavili i dva kamiona i prilsilili vozače da ih postave dijagonalno, kao barikadu, na cesti.

I pored ovakvih priprema, napad i pljačka nisu uspeli i srećom, kako je saopštila policija, nije bilo ni žrtava ni povređenih, iako svodoci govore da su čuli eksplozije i pucnjavu.

Dim i plamen zapaljenih vozila bili su vidni kilometrima daleko. U prvi mah strahovalo se od ozbiljnijih posledica, pa je u akciju policijskih snaga bio uključen i medicinski helikopter.

Pljačkaši su pobegli i za njima se traga.

Zbog pokušaja pljačke na autoputu između Bolonje i Modene, koji je važan saobraćajni čvor, transport je nekoliko sati bio blokiran a Italija podeljena na dva dela.

Jutros, kako javlja agencija, saobraćaj se na ovom delu autoputa odvija normalno u oba pravca.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More