Dele specijalne kartice: Severna Makedonija od danas ukinula putarinu za turiste iz Srbije

Subotica/Horgos, 3. juna 2021.- Na granicnom prelazu Horgos tokom prepodnevnih casova bilo je velikih guzvi i putnici su za ulazak u Srbiju cekali u proseku oko dva sata, ali tokom popodne guzve su se smanjile, te nije bilo vecih zastoja.Dugacke kolone pri ulasku u nasu zemlju nastale su, po recima putnika, zbog toga to su mnogi danasnji verski praznik u Austriji iskoristili da slobodan dan spoje s predstojecim vikendom i nekoliko dana se odmore u Srbiji. FOTO TANJUG/ SINISA KUPINOVIC/ nr
128

Srpski turisti koji putuju Koridorom 10 od danas na ulazu u Severnu Makedoniju, na graničnom prelazu Tabanovce, dobijaju besplatne kartice za putarinu kroz tu zemlju, prenosi Plusinfo.

Policajci na prelazu će do 15. avgusta svim srpskim državljanima deliti kartice, u skladu sa odlukom Vlade Severne Makedonije da putarina bude besplata od 15. juna do 15. avgusta, u znak zahvalnosti Srbiji za doniranje vakcina protiv korona virusa.

Ministarstvo unutrašnjih poslova u Skoplju već je dobilo 65.000 kartica od makedonskog Javnog preduzeća za državne puteve.

U severnomakedonskom MUP-u rečeno je da je podela kartica počela od ponoći i da svako vozilo sprskih tablica koje se kreće Koridorom 10 dobija karticu za putarinu, kako je predviđeno vladinom odlukom.

Vlada Severne Makedonije u tu svrhu izdvojila 2,8 miliona evra.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More