Brnabić i ambasador Kanade o saradnji: Srpska dijaspora važna spona dve države

FOTO: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr
222

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Kanade u Srbiji Džajlsom Normanom o bilateralnim odnosima dve države i saradnji u oblasti ekonomije, obrazovanja i digitalizacije.

Na sastanku je zaključeno da izuzev sektora rudarstva i energetike, za koji su kanadske kompanije tradicionalno zainteresovane, postoje brojne oblasti za međudržavnu saradnju, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Na to ukazuju kanadske kompanije koje posluju u Srbiji i daju direktan podstrek ekonomskoj saradnji, objasnila je premijerka. Navela je primer kompanije “Magna“, koja će otvaranjem novog pogona u Aleksincu, dati značajan podstrek razvoju ovog dela Srbije.

Ističući da je Srbija napravila veliki napredak u oblasti inovacija i digitalne transformacije i ostvarila ozbiljne rezultate u domenu e-uprave, ambasador Kanade ponudio je iskustva ove države, kao jednog od lidera u oblasti elektronskih usluga.

Premijerka Brnabić pozvala je ambasadora Normana i predstavnike ambasade Kanade da se priključe radu Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara Vlade Srbije, uz ostale partnere koji već učestvuju u radu – Misije OEBS, Delegacije EU u Srbiji, ambasade Norveške i Fondacije Konrad Adenauer, što je ambasador Norman i prihvatio.

Kako je na sastanku navedeno, srpska dijaspora u Kanadi važna je spona dve države, i u tom smislu, direktna avio linija između Beograda i Toronta, na čijem uvođenju dve strane intenzivno rade, od izuzetnog je značaja, i direktan podstrek bržem razvoju odnasa naših država.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More