Sa ove EVROPSKE PLAŽE nikako ne “pakujte” PESAK, ŠKOLJKE i KAMENČIĆE, kazne su PAPRENE, a možete završiti i u ZATVORU!

Zbog posete velikog broja ljudi, vlasti su donele RIGOROZAN ZAKON: Turisti koji ga prekrše neće biti pošteđeni ni ZATVORA!

Foto: unsplash
56

Kako bi sprečili kradljivce da operišu po plažama i prodaju sardinijski pesak na internetu, italijanske vlasti su uvele ozbijne mere – pa čak i zatvorske kazne…

Italijansko ostrvo Sardinija poznato je po svojim divnim plažama i lepim, belim peskom. Međutim, odnedavno je i poznato i po kažnjavanju turista koji s istih tih plaža, kao suvenire, uzimaju pesak.

S obzirom da ostrvo godišnje posećuje veliki broj ljudi, vlasti Italije su donele jedan veoma specifičan zakon, preciznije, zakon je iz 2017. godine, međutim, tek je skoro zaživeo.

Ovaj zakon predviđa visoke novčane kazne, pa i zatvorske, ukoliko se ponese suvenir u vidu peska, školjki, ali i kamenčića, piše Pun kufer.

Shodno ovome, u zadnje vreme je uhvaćeno ukupno 41 osoba koja je pokušala da “ukrade” suvenir u vidu peska, šloljki i kamenčića.

Kazne su i više nego skupe, a idu i do 3. 000 evra, pa se uzimanje suvenira s plaže, definitivno, ne isplati.

Uglavnom,turisti iz evropskih gradova, ali i građani iz ostalih italijanskih gradova često uzimaju pesak i stavljaju ga u boce, kako bi ga poneli svojim matičnim zemljama.

Zbog toga, policija je bila prinuđena da prilikom pretresa na aerodromima koristi, takozvane, IKS zrake za otkrivanje boca punim peskom koje su turisti skrivali u svojim koferima.

Prema rečima sardinijske policije, otkrili su da se pesak ilegalno prodaje preko internet mreže i to za veoma visoku cenu.

Oni su, takođe, dodali da su sakupili veliki broj novčanih kazna u vrednosti od 13. 000 evra, a ukradeni “predmeti” su vraćeni svojim predelima.

Izvor Pun kufer
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More