Čudna PETICIJA: Prikupljaju se potpisi da Džef Bezos ostane u SVEMIRU: NE VRAĆAJ se na ZEMLJU!

Peticija je do sada prikupila na hiljade POTPISA onih koji ne žele vlasnika AMAZONA da vide na ZEMLJI!

Foto: youtube/printscreen
48

Milijarder Džef Bezos sledećeg meseca će ispuniti svoj dečački san – otputovaće u svemir. A sudeći po peticiji koja ima hiljade potpisa, neki žele da tamo i ostane.

Na onlajn platformi Change.org pojavila se zanimljiva peticija – “Ne dozvolite Bezosu da se vrati na Zemlju”, i za nekoliko dana skupila je gotovo 7.000 potpisa, prenosi “Kurir”.

“Milijarderi ne treba da postoje. Na Zemlji, ili u svemiru. Ali ako odluče da idu u svemir tamo treba i da ostanu”, navodi se u opisu peticije.

Osnivač američke tehnološke kompanije Amazon ići će u svemir letelicom “New Shepard”, što je ujedno i prvi let u organizaciji svemirske kompanije “Blu oridžin”, čiji je Bezos vlasnik.

Kratak izlet u svemir letelicom koja je dobila ime po Alanu Šepardu, drugoj osobi i prvom američkom državljaninu koji je poleteo u svemir, planiran je za 20. jul, na godišnjicu sletanja Apola 11 na Mesec.

Slobodno mesto pored Bezosa za ovo putovanje prodato je za 28 miliona dolara na aukciji koja je trajala svega deset minuta.

Dobitnik čije ime će biti obelodanjeno tek za nekoliko nedelja pobedio je u nadmetanju sa oko dvadeset učesnika onlajn aukcije.

Početna cena za mesto pored osnivača Amazona, njegovog brata Marka i četvrtog putnika bila je 4,8 miliona dolara.

Izvor Kurir
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More