Ovom se NIKO NIJE NADAO: Hoće li NEMCI imati više radnih sati, a kraći odmor?!

ŠOKANTAN PREDLOG: Evo za koliko bi se povećao broj RADNIH SATI, a za koliko skratio GODIŠNJI ODMOR!

Foto: Tanjug (Stefanie Loos/Pool via AP)
331

Nemački ekonomski institut nastavlja predlagati ‘kontroverzne’ mere koje bi povećale rad u državi. Nakon što su poslali predlog da se pravo na penziju produži na 68 godina, sada smatraju kako se broj radnih sati treba povećati, a godišnji odmor smanjiti.

– Zbog korona-krize u državnoj blagajni su ogromne finansijske rupe. Iz tog bi razloga trebalo uvesti duže radno vreme i skratiti godišnji odmor, govore istraživači, prenosi Fenix-magazin.de. Nakon provedenog istraživanja donesen je zaključak da bi nemački zaposleni ubuduće trebalo da rade 36 sati nedeljno, a ne 34. Osim toga, godišnji odmor trebalo bi se smanjiti za nedelju i po dana, prenosi “Večernji.hr”.

– Do sada su zaposleni u ovoj zemlji radili znatno manje od svojih kolega u Švedskoj i Švajcarskoj, odnosno u zemljama koje se često smatraju uzorima za tržište rada, stoji u zaključku Instituta. Dok u tim zemljama pravo na godišnji odmor iznosi 25 dana, nemački zaposleni mogu uzeti oko 31 dan.

– Možemo odgađati finansijska opterećenja od pandemije decenijama ili možemo iskoristiti potencijal koji imamo i smanjiti nerad. Da bismo se izborili s posledicama krize, svi moramo pružiti ruku i to odmah sada, komentarisao je direktor Instituta Michael Hüther.

Izvor Večernji.hr
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More