Bajden je stigao! Sleteo u Ženevu, sutra sastanak sa Putinom

foto: Tanjug/Denis Balibouse/Pool Photo via AP
79

Američki predsednik Džozef Bajden sleteo je po podne u Ženevu, gde će se sutra sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

“Podsetila me na majku” Džo Bajden u poseti kraljici Elizabeti (VIDEO)

Visoki zvaničnik Bajdenove administracije izjavio je danas da ne očekuje velike rezultate nakon prvog samita predsedniak Bajdena i Putina.

“Ne očekujemo brojne rezultate nakon ovog samita”, izjavio je ovaj američki zvaničnik u trenutku dok je Bajdenov predsednički avion Er fors 1 sletao u Ženevu, prenosi Rojters.

Predsednik SAD Džozef Bajden danas je pozdravio “veliki proboj” u sporu između kompanija avioindustrije Boinga i Erbasa i sporazum koji postignut sa EU, kako bi se osujetilo “netržišno ponašanje Kine”.

“Danas su SAD i EU napravile veliki proboj u trgovinskom sporu između Boinga i Erbasa koji je trajao više od 16 godina. Saglasili smo se da se zajednički angažujemo i suprotstavimo se izazovu netržišnog ponašanja Kine u ovom industrijskom sektoru, koji kineskim kompanijama omogućava nefer prednost”, poručio je Bajden u saopštenju, prenosi Rojters.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More