Ženeva se pripremila za istorijski sastanak Bajden-Putin, srešće se u najboljim mogućim uslovima

Foto: Tanjug/Cyril Zingaro/Keystone via AP
159

Grad Ženeva učinio je sve što je u njegovoj moći da pripremi samit predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Džoa Bajdena, i poželeo je dvojici lidera konstruktivne i uspešne razgovore, saopštile su danas vlasti ovog švajcarskog grada.

“Pošto je Grad Ženeva dobio poziv od Konfederacije i Kantona, gradske službe su brzo mobilisane da urade pripreme za sastanak i učine sve neophodno kako bi se osiguralo da se dve delegacije sretnu u najboljim mogućim uslovima”, navodi se u saopštenju gradskih vlasti.

Bajden je stigao! Sleteo u Ženevu, sutra sastanak sa Putinom

 

Sastanak će biti održan sutra u vili La Granž, navodi se u saopštenju i podseća da se samit održava 36 godina posle istorijskog susreta sovjetskog lidera Mihaila Gorbačova i američkog predsednika Ronalda Regana 1985. godine, prenosi TAS S.

“Taj samit u Ženevi bio ključan korak u poboljšanju odnosa dve zemlje. Trideset godina ranije, 1955. godine, Ženeva je bila domaćin istorijskog sastanka takozvane ”velike četvorke. Prvi put od 1945. godine pobednici u Drugom svetskom ratu – SAD, Sovjetski Savez, Francuska i Velika Britanija dogovorili su se da se sastanu u Ženevi pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija, kako bi razgovarali o ključnim pitanjima mira i bezbednosti”, navodi se u saopštenju.

Bajden je u Ženevu stigao tokom poslepodneva, dok će Putin doputovati sutra pred početak sastanka.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More