Emanuel Makron: Evropa do 2030. da stvori 10 tehnoloških giganata

Foto: Tanjug/AP Photo/Francois Mori
67

Predsednik Francuske Emanuel Makron danas je izložio ambiciozan napor da Evropa do 2030. stvori 10 tehnoloških giganata vrednih 100 milijardi evra, u pokušaju da se izbori sa američkim kompanijama koje dominiraju u tom sektoru.

Ciljevi su deo evropske inicijative koju Francuska pokušava da poboljša kada je reč o finansiranju novih preduzeća, posebno u kasnijim fazama rasta, kako bi ih smestila u višu ligu gde mogu privući više investitora i vrhunskog osoblja, preneo je Rojters.

Makrona šamar ne zaustavlja: Razumem bes građana, ali nastavljan da idem svuda

 

Makron je od dolaska na vlast 2017. godine nastojao da od Francuske napravi start-ap državu, čineći zemlju privlačnijom stranim investitorima kroz na primer, reformu zakona o radu.

Francuski napori da stvore kompanije čija je vrednost najmanje milijardu dolara i dalje su u senci ekvivalentnih američkih kompanija. Makron je rekao prošle godine da očekuje da Francuska ima 25 kompanija čija je vrednost najmanje milijardu dolara do 2025. godine.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More