Predstavljen projekat za sportsku arenu u Beču: Odbojka, hokej, badminton…

Foto: Wien Tourismus Chrisian Stemper
200

Nedavno je predstavljen pobednički projekat za sportsku arenu Beč koja će se izgraditi na mestu Feri Dusika stadiona u 2. bečkom becirku. Zgrada arene će se sastojati od tri nezavisne hale na različitim nivoima koje će biti izgrađene u skladu sa smernicama nacionalnih saveza i međunarodnih organizatora.

Srce projekta je višenamenska dvorana koja će se koristiti za sportove sa loptom (rukomet, odbojka i košarka), kao i za hokej i badminton. Dvorana će raspolagati sa 3.000 pokretnih mesta i moći će da se koristi kako za sportske aktivnosti tako i za organizaciju događaja. Druga hala će biti smeštena u okviru krovne konstrukcije i služiće za treniranje, dok je treća hala predviđena za fitnes i teretanu.

Zgrada je projektovana u skladu sa kriterijumima održivosti i zaštite klime i koncipirana je kao objekat za uštedu energije. Snabdevanje će se sprovoditi isključivo iz obnovljivih izvora energije. Projekat je vredan 50 miliona evra. Feri Dusika stadion je otvoren 1977. godine, a za njegovo saniranje je trebalo izdvojiti 20 miliona evra, pri čemu namena hale ne bi mogla biti izmenjena. Hala je korištena za atletiku i biciklizam, a raspolagala je i salom u kojoj su se organizovala takmičenja u različitim sportovima.

 

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More