Za sve koji žive daleko od Berlina: Osnivanje onlajn odeljenja dopunske škole srpskog jezika

Foto: Unsplash/ Annie Spratt
88

Mnoga deca koja bi želela da pohađaju nastavu srpskog jezika ne mogu to da čine, jer žive daleko od Berlina. Njihovi roditelji rade i nisu u mogućnosti da ih redovno dovode na nastavu. Povremeni dolazak bi se možda, ponekad, i mogao organizovati, ali je za pravi uspeh i napredak u učenju potrebno redovno pohađati časove.

Zbog toga je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, uz podršku Ambasade Republike Srbije u Berlinu, odlučilo da sledeće školske godine za decu koja žive izvan Berlina a žele da se pridruže nastavi, osnuje onlajn odeljenje i tako im omogući da uče, razvijaju i neguju svoj maternji jezik i kulturu i da se upoznaju i na novi način druže sa vršnjacima.

Za onlajn odeljenje se mogu prijaviti deca od 7 do 14 godina koja žive u pokrajinama: Brandenburg, Saksonija, Tiringija, Saksonija-Anhalt i Meklenburg-Donja Pomeranija.

Nastava bi se odvijala jednom nedeljno po prethodno utvrđenom rasporedu i mogu je pohađati sva deca čiji je maternji jezik srpski bez obzira na mesto rođenja.

Izučavaće se tri predmeta: „Srpski jezik”, „Moja otadžbina Srbija” i „Osnovi kulture srpskog naroda”.

Nastavnici jezika su stručni, motivisani i posebno obučeni za rad sa decom koja rastu u dvojezičnom ili multijezičnom okruženju.

Prijava za onlajn odeljenje:

– Roditelji, Vašu decu možete prijaviti za upis u školu elektronskim putem na sledeću adresu:

srpskadopunskaskola@gmail.com

a možete se javiti i nastavnicama Mariji Aleksić na tel. +49 15778541949, Mirjani Stefanović na tel. +49 157 83168631 i koordinatorki Biljani Bukinac na tel.+49 163 172 8684, koje će odgovoriti na svako Vaše pitanje.

Izvor dijaspora.gov.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More