“Važna prekretnica”: Njujork ukida i ublažava ograničenja, vakcinisano više od 70 odsto odraslih

Foto: Tanjug/AP Photo/Elaine Thompson
273

Američka savezna država Njujork ukinuće poslednja ograničenja uvedena radi sprečavanja širenja korona virusa, nakon što je vakcinisano više od 70 odsto odraslih stanovnika, najavio je guverner Endrju Kuomo.

“Ovo je važna prekretnica, a trudićemo se da učinimo više”, rekao je Kuomo i dodao da će država Njujork nastaviti da ohrabruje ljude da se vakcinišu, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, ograničenja u komercijalnim i društvenim objektima biće odmah ukinuta, a u javnom prevozu i zdravstvu će biti ublažena.

Kuomo, čija je država prošle godine bila epicentar epidemije korona virusa u SAD, rekao je da pojedinci i preduzeća i dalje mogu da odluče da usvoje neke mere predostrožnosti.

“Vakcinisali smo 70 odsto stanovništva. To je bilo nacionalni zadatak koji smo ostvarili pre planiranog roka. To znači da možemo da se vratimo životu koji smo znali”, rekao je Kuomo.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More