“Očekujemo veliki ”come-back””: Crna Gora spremna za sezonu, računa na 80 odsto gostiju iz regiona

Foto: Pixabay/falco
42

Crna Gora je spremna za predstojeću turističku sezonu i očekivanja su da će ove godine ostvariti 65 odsto prihoda iz 2019.

Računa se da će 80 odsto gostiju biti iz regiona, rekla je generalna direktorka za razvojne politike u turizmu u Ministarstvu ekonomije Aleksandra Gardašević-Slavuljica.

Jedan od uslova za to, istakla je, jeste da se zadrži stabilna epidemiološku situaciju, kako bismo bili prepoznati kao odgovorna i sigurna destinacija.

“Turizam se oporavlja možda i brže nego što smo očekivali pre par meseci. Želja za putovanjima prevazilazi strah, a još u kontekstu odgovornog odnosa, tako da očekujemo veliki ”come-back”. Uvereni smo da su projektovani procenti za 2021. godinu ostvarivi”, kazala je Gardašević-Slavuljica za Pobjedu.

U prilog tome je istakla da su otvorene granice i da je ulazak u Crnu Goru bezuslovan za državljana EU, regiona, Rusije, Belorusije, Ukrajine, Švajcarske i niza drugih zemalja.

“Epidemiološka situacija je stabilna, sigurnosno-zdravstveni protokoli su na snazi, a masovna vakcinacija je u toku, što su obećavajuci faktori za oporavak turizma”, rekla je Gardašević-Slavuljica, uz napomenu da će ipak sve biti drugačije u ovoj i ko zna koliko narednih sezona.

To “drugačije”, uverava, ne mora da znači “lošije”.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More