Britanija razmatra ublažavanje ograničenja putovanja, ali ovo izaziva zabrinutost

Foto: Tanjug/AP Photo/Anupam Nath
49

Britanija razmatra sve mogućnosti za ublažavanje ograničenja međunarodnih putovanja zbog kovid-19, uključujući i dozvole za one koji su u potpunosti vakcinisani, ali dodatnu zabrinutost izaziva prišutvo novih varijanti virusa.

“Pokušavamo da se krećemo oprezno i postepeno u pravom smeru kako u ovom trenutku ne bi napravili neki propust”, rekao je visoki zvaničnik britanskog Ministarstva finansija Džesi Norman, prenosi Rojters.

On je naglasio da je zemlja u situaciju kada virus još nije pod kontrolom, a da dodatnu zabrinutost izaziva indijska delta varijanta i da je u tim okolnostima nepromišljeno unapred davati bilo kakve najave ili čvrsta obećanja u vezi ublažavanja mera za putovanja.

Ublažavanje mera u Velikoj Britaniji, koje je trebalo da stupi na snagu 21. juna, pomereno je za četiri nedelje, a na ovu odluku je uticao delta soj, koji se širi Engleskom, pošto je broj inficiranih skočio za 49 odsto za nedelju dana, a broj hospitalizovanih za 15 odsto.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More