“Nema mnogo vremena za slavlje i veselje”: Novak otkrio TRI GLAVNA CILJA do kraja godine

Foto: Tanjug/ AP Photo/Michel Euler
131

Čeka ga gust raspored.

Novak Đoković je trenutno na Majorci gde se priprema za predstojeći Vimbldon, dok u naredna tri meseca u rasporedu ima tri glavna cilja do kraja ove godine.

„Nema mnogo vremena za slavlje i veselje, želim da dam svoj maksimum na Vimbldonu, US openu i Olimpijskim igrama – to su mi najveći ciljevi do kraja godine. Sve je malo zgusnuto u rasporedu, to nije idealno, ali dobro, nije prvi put da sam u toj situaciji. Zadovoljan sam kako se oporavljam i na koji način izdržavam ovakve napore, i fiziči i psihički i emotivno”, rekao je Đoković, a preneo “Sport klub”.

Već neko vreme, kako obara rekord za rekordom, polemiše se ko je najbolji teniser svih vremena i da li je Novak upravo taj.

“Razumem da ljudi vole tu debatu, da žele da pričaju više o tome i da izvuku iz nas trojice ponešto. Ne znam šta oni odgovaraju, ali ja ne želim da ulazim u spekulacije, u to koji su faktori presuđujući itd. Ostavljam to drugima, stručnim ljudima koji su u tenisu, ali i navijačima, da sami procene. Meni osvajanje slemova predstavlja ogromno zadovoljstvo i motivaciju, to su najveći turniri“, kazao je srpski as i dodao:

„Ispisujem istoriju tenisa, to me uvek gura i inspiriše. Činjenica da sam jedini koji je uspeo da osvoji po dva puta sve slemove i sve masterse zaista je fenomenalna, presrećan sam zbog toga, ali meni nije mesto u debati – i dalje sam aktivan, i dalje gradim svoj autentični put, ja sam na svome. Nastaviću da stremim ka tome da osvajam slemove, jer to je verovatno nešto što se računa najviše, uz istorijski broj jedan“, zaključio je svetski broj jedan, prenose sportske.net.

Vimbldon je prvi od tri cilja i on počinje u ponedeljak, 28. juna.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More