Sebastijan Kurc u intervjuu za srpske medije: Zapadni Balkan je nama u Austriji, a i meni lično važan

Foto: Tanjug/AP Photo/Lisa Leutner
485

U Beču će sutra, u organizaciji austrijske vlade, biti održana konferencija o Zapadnom Balkanu, na kojoj će učestvovati i premijerka Ana Brnabić.

U eksluzivnom intervjuu agenciji Tanjug, domaćin skupa, austrijski kancelar Sebastijan Kurc, rekao je da mu je cilj da ovom konferencijom vrati Zapadni Balkan na visoko mesto na agendi EU.

Kurc objavio: AUSTRIJA još POPUŠTA MERE, evo OD KADA i KOJE! Austrijski kancelar uputio i MOLBU GRAĐANIMA!

 

“Zapadni Balkan je region koji je nama u Austriji, a i meni lično važan. Kada sam bio ministar spoljnih poslova počeo sam da se zalažem za taj region, i to sam nastavio i kao kancelar“, rekao je on.

Kurc je kazao da je pandemija korona virusa mnoge teme zasenila i stavila u drugi plan, a tako i Zapadni Balkan.

“Glavni cilj ove konferencije je da Zapadni Balkan na evropskoj agendi podignemo na veoma visoko mesto. Želimo da postoji snažniji fokus na ovaj region, kao i da i sve izjave, razgovori o evropsko perspektivi, konačno postanu realnost“, objasnio je austrijski kancelar.

Na konferenciji u Beču, prema najavi austrijske vlade, učestvovaće premijeri Crne Gore Ranko Krivokapić, Severne Makedonije Zoran Zaev, Bosne i Hercegovine Zoran Telgetija, kosovski premijer Aljbin Kurti, predstavnici Albanije, te i izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More