Premijerka Brnabić doputovala u Beč, dočekao je austrijski kancelar

FOTO: TANJUG/ ZORAN MIRKOVIC/bs
2,018

Premijerka Ana Brnabić doputovala je danas u Beč gde učestvuje na konferenciji o Zapadnom Balkanu u organizaciji austrijske vlade.

Nju je ispred zgrade austrijske vlade dočekao kancelar Sebastijan Kurc.

FOTO: TANJUG/ ZORAN MIRKOVIC/bs

Prvi je na skup o Zapadnom Balkanu, a koji prema oceni Kurca ima za cilj pre svega da vrati fokus EU na Zapadni Balkan, stigao specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Kurc, inače, nije lično ispred zgrade vlade dočekao kosovskog premijera Aljbina Kurtija.

On je pozvao premijere zemalja Zapadnog Balkana na konferenciju na kojoj će biti govora o evropskog perspektivi, ali i o borbi protiv Kovid 19, ekonomskoj podršci posle krize, te zajedničkoj borbi protiv ilegalne migracije, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Sebastijan Kurc u intervjuu za srpske medije: Zapadni Balkan je nama u Austriji, a i meni lično važan

Na konferenciji, pored premijerke Brnabić, učestvuju premijer Severne Makedonije Zoran Zaev, predsedavajući Saveta ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija, premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, kosovski premijer Aljbin Kurti i izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, dok će Albanija biti zastupljena predstavnikom vlade.

Austrijski kancelar Sebasrijan Kurc: Kritike Srbije neopravdane, potrebno nagraditi napredak

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More