BROJKE SKOČILE OD JUČE: Na koronu 162, pet osoba preminulo

FOTO: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC
193

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 9.941 osoba, od kojih je 162 pozitivno dok je, nažalost, 5 osoba preminulo. Na respiratorima je 19 osoba.

Podsetimo, juče je na korona virus testirano 9.187 osoba, od kojih je pozitivno 135. Preminulo je 5 osoba, dok je na respiratorima bilo 16 pacijenta.

Zdravstveni inspektori su u protekom periodu kontrolisali oko 3.300 objekata i napisali 14 kazni.

“Plašim se da se korona ne vrati”: Brnabić o uslovu za potpuno popuštanje mera

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković kaže za RTS da je broj kontrola znatno manji u odnosu na period od januara do maja kada je bilo tri hiljade objekata i do 40 izdatih prekršajnih naloga dnevno.

– Najčešće su kontrolisani ugostiteljski objekti, sportski događaji, a kontrolisaće se i proslave i svadbe – dodao je Stamenković.

Ističe da se u ugostiteljskim objektima i dalje krše epidemijske mere i da je očigledno da kovid redari ne rade svoj posao.

Apelovao je na sve preduzetnike da se drže propisa i da svaki obekat vidno mora istaći broj posetilaca u odnosu na površinu i kapacitet lokala, kao i da se vodi računa o fizičkoj distanci i nošenju maski.

– Svaki zaposleni mora da nosi masku i da podseti korisnika usluga da je epidemija i dalje na snazi – kaže Stamenković.

Kako je naveo, u Beogradu i Kragujevcu izdato je najviše kazni i naloga za zatvaranje objekata.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More