“Moramo biti oprezni”: Merkel i Makron pozvali zemlje na dodatnu pažnju zbog korone

Foto: Tanjug/Axel Schmidt/Pool via AP
105

Nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron pozvali su zemlje EU da koordinišu politiku otvaranja granica vezano za situaciju s kovid-19, kao i da budu na oprezu zbog nove varijante virusa.

Makron je na zajedničkoj pres konferenciji sa Merkelovom uoči njihove radne večere u Berlinu rekao da zemlje EU moraju biti pažljive kako ne bi dozvolile širenje novih varijanti virusa, dodajući da Unija prati razvoj situacije u Velikoj Britaniji gde je došlo do značajnog skoka slučajeva zaraženih indijskim sojem virusa, prenosi Rojters.

Foto: Tanjug/Axel Schmidt/Pool via AP

“Neke zemlje su ponovo otvorile svoje granice zbog turističke industrije, ali mi moramo biti oprezni kako ne bismo ponovo uvezli nove varijante”, rekao je francuski lider.

Angela Merkel je navela da se ne može ponašati kao da je korona završena.

“Oprez je još uvek neophodan kako bismo mogli da imamo leto ispunjeno mnogim vrstama slobode, ako baš ne i svim vrstama”, rekla je Merkelova.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More