Traže da uradi PSIHOLOŠKI TEST: Da li je BAJDEN sposoban da vodi AMERIKU?!

"Amerikanci imaju pravo da znaju ISTINU o mentalnom zdravlju PREDSENIKA": Niz GAFOVA Bajdena stavilo u nezavidan položaj!

Foto: Tanjug (AP Photo/Alex Brandon)
577

Kongresmen Roni Džekson iz Teksasa, bivši lekar Bele kuće koji je nekadašnjem predsedniku Donaldu Trampu izdao uverenje o mentalnom zdravlju, traži da Džo Bajden bude podvrgnut psihološkom testu koji bi omogući da se odredi da li je u stanju da vrši funkciju predsednika SAD.

– Amerikanci bi trebalo da imaju potpuno poverenje u svog predsednika – napisali su u pismu Bajdenu Džekson i još 13 kongresmena. – Zaslužuju da znaju da li on ili ona može da obavlja dužnosti šefa države i glavnokomandujućeg vojske. Zaslužuju potpunu transparentnost o mentalnim sposobnostima svog najvišeg izabranog zvaničnika, prenosi “Espreso”.

Grupa kongresmena traži od Bajdena da “hitno” pristupi kognitivnom testu i da objavi rezultate, “tako da Amerikanci znaju potpuno mentalno i intelektualno zdravlje svog predsednika”, i traže da Bajden na ovaj način postavi primer predsednicima koji će uslediti.

U pismu se naglašava da je Donald Tramp, pošto su demokratski kongresmeni i mediji to od njega tražili, 2018. godine uradio Montrealsku kognitivnu procenu (MOCA test). Džekson je objavio da je Tramp tada imao savršen skor na testu, a on je bio na udaru medija pošto je objavio izuzetno dobru procenu mentalnog zdravlja tadašnjeg predsednika.

Mediji su takođe ismevali Trampa zbog navodne lakoće njegovog kognitivnog testa.

Pošto je Bajden napravio seriju gafova u poslednjih godinu dana kampanje za predsedničke izbore, Tramp je tražio od njega da uradi test, kako bi dokazao da je mentalno sposoban da vodi državu. Demokratski kandidat je tada odbacio ovaj poziv i rugao se novinaru koji je ovo tražio u avgustu.

MOCA test je napravljen tako da pokazuje rane znake mentalnih problema. Džekson i drugi republikanski kongresmeni tvrde u svom pismu da je ovakva procena “neophodna” za Bajdena, imajući u vidu njegovu istoriju krvarenja u mozgu.

– Neka ponašanja koja su signal da bi neko trebalo da se testira su ponavljanje reči, gubljenje stvari, zaboravljanje nedavnih događaja i zaboravljanje razgovora – piše u pismu.

Oni su u pismu naveli nekoliko incidenata, kao onaj iz marta, kad je Bajden po svoj prilici zaboravio ime državnog sekretara za odbranu Lojda Ostina, zatim njegove greške u izgovaranju imena, funkcija i doba dana tokom posete Hjustonu u februaru, i izjavu iz maja, kad je pogrešno identifikovao avion kojim je leteo u vreme Obamine administracije. U martu je, tvrde oni, zaboravio i deo iz Deklaracije nezavisnosti.

Izvor Espreso
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More