Više od hiljadu lekara na 11. konferenciji srpske medicinske dijaspore

Foto: Royalfamily.org
201

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina zvanično su otvorili 11. Konferenciju srpske medicinske dijaspore u Belom Dvoru. Ovogodišnju Konferenciju pratilo je, preko interneta, više od 1.000 lekara, uz učešće eminentnih predavača iz inostranstva i regiona.

Dvodnevna konferencija se održava pod pokroviteljstvom Njihovih Kraljevskih Visočanstava prestolonaslednika Aleksandra i princeze Katarine, u organizaciji Fondacije Nj.K.V. princeze Katarine, uz podršku Ministarstva zdravlja, Lekarske komore Srbije, Svetske zdravstvene organizacije, Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Ministarstva spoljnih poslova i Kraljevskog medicinskog odbora.

Konferencija je svečano otvorena obraćanjima Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra i Princeze Katarine, koji su pozdravili učesnike, kao i sve prisutne na ceremoniji otvaranja, i zahvalili im na velikoj pomoći i podršci ovoj tradicionalnoj Konferenciji.

Foto: Royalfamily.org

„Ova jedanaesta Konferencija je od velike važnosti. Uspeli smo da je organizujemo putem interneta, uprkos teškim uslovima zbog pandemije COVID-19. Iako putem interneta, okupili smo eminentne lekare iz inostranstva i regiona. Koristim priliku da se zahvalim svim lekarima iz naše zemlje i sveta, kao i svim medicinskim radnicima, na nesebičnoj borbi i velikoj hrabrosti. Ova Konferencija je jedan vid zahvalnosti, takođe. I dalje smo uporni u stvaranju uslova u kojima dijaspora i Srbija razmenjuju dragocena znanja i iskustva”, rekla je princeza Katarina u svom pozdravnom obraćanju.

Foto: Royalfamily.org

Jedanaesta Konferencija srpske medicinske dijaspore pokriva širok spektar područja koja utiču na zdravstvenu i socijalnu zaštitu sa posebnim osvrtom na pandemiju COVID-19, kao i na iskustvo i znanje stečeno u borbi protiv ovog virusa.

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More