Skandal na granici sa BiH: Policajac nasrnuo na putnika iz ŠVAJCARSKE nakon svađe oko KOVID TESTA! (VIDEO)

"U životu nisam doživeo takvu brutalnost", tvrdi putnik kog je fizički napao granični policajac!

Foto: youtube/printscreen
394

Na graničnom prelazu Bosanski Brod u sredu oko podneva došlo je do fizičkog sukoba graničnog policajca i putnika oko kovid testa.

Fizički napad dogodio se nakon što je putnik, inače državljanin Švajcarske, odbio da prekine da snima raspravu mobilnim telefonom, prenosi “Telegraf”.

Iz Granične policije BiH su potvrdili da je došlo do incidenta, te da je istraga u toku.

– Taj događaj je u nadležnosti Kancelarije za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu. Dok oni ispitaju sve okolnosti tog nemilog događaja, preuranjeno je išta komentarisati – rekao je savetnik direktora Granične policije Svevlada Hofman za Radiosarajevo.ba.

Kako pišu mediji do sukoba je došlo između pripadnika Granične policije i Borčea S. koji živi u Švajcarskoj i koji je hteo da dođe u BiH da poseti sestru i zeta.

Kako Borče tvrdi, sve je počelo zbog korona testa, koji mu je tražen na ulasku u zemlju. Kako nije imao potvrdu, pitao je gde može da uradi test, kako bi mu ulazak u zemlju bio odobren. Policijski službenik je tada navodno počeo da galami i vređa putnika.

Tada je Borče počeo da snima policajca. Na snimku se čuje kako putnik govori: “Ovaj gospodin mi traži korona test, a ni masku nema”. Policajac mu govori da prestane da snima, ali putnik ga ne sluša. Nakon toga je sukob eskalirao.

Na snimku se vidi naguravanje putnika sa više pripadnika granične policije i otimanje telefona, ali se i čuju pozivi upomoć. Švajcarac je onima koji su se zatekli na graničnom prelazu govorio i da snimaju šta se dešava, ali se niko nije usudio.

U jednom trenutku vidi se i kako mobilni telefon pada na pod, a potom se čuje i vriska u pozadini.

– Policajac je bio zaista agresivan i napao me sa dvojicom kolega. Gurali su me i udarili. Telefon mi je ispao iz ruke, i slomljene su mi naočare – tvrdi Borče za medije.

Nakon toga su mu stavili lisice i odveli ga u jednu sobu gde su ga, kako tvrdi, držali satima.

– Tek kasnije su me odveli kod lekara. Potpisao sam nešto od suda, moj bosanki nije dobar, ni ne znam šta sam potpisao, nisu mi obezbedili prevodioca – tvrdi Borče.

Na kraju mu kaže, nije ni dozvoljen ulaz u BiH, zbog čega se vratio u Švajcarsku.
– I dalje sam u šoku i sve me boli. Tako nešto nije uredu. Znam da mi nije dozvoljeno da snimam, ali njihovo ponašanje je strašno i primitivno. U životu nisam doživeo takvu brutalnost – tvrdi Borče.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More