Vučić: Srbija mora da brine o svom RODU, ali ja sam predsednik SVIH GRAĐANA SRBIJE!

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ bg
46

Predsednik Aleksandar Vučić danas je na početku svog obraćanja na svečanosti povodom Dana policije i MUP-a, ispravio ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina koji ga je nazvao “predsednikom svih Srba”.

“Nisam predsednik svih Srba, već predsednik Srbije i svih njenih građana, Srba, Bošnjaka, Mađara, Albanaca, Rumuna Slovaka, Bugara, Roma i svih drugih koji u Srbiji žive. Ali, isto tako nikada neću dozvoliti da se odreknemo srpskog naroda samo zato što pripadamo istom rodu”, rekao je Vučić.

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ bg

Poručio je da će se uvek boriti da pomogne srpskom narodu ne dirajući u prava svih drugih i ne ugrožavajući nikoga.

“I u tome jeste jedna od razlika koju smo danas napravili u odnosu na pređašnje vreme. Srbija mora da brine o svom rodu i nema ništa prirodnije, kao što volite svoju decu, porodicu, ništa nije normalnije nego da volite svoj narod i da ga podržavate, ne čineći loše drugome”, rekao je Vučić.

Vulin je u svom obraćanju pred pripadnicima MUP-a, rekao Vučiću:

“Kada u teškim vremenima na teškim mestima budete branili istinu o našem narodu, kada budete govorili u ime svih Srba, kao predsednik svih Srba, da se setite ovog stroja i da znate kakva sila stoji iza vas i našeg naroda”.

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ bg

Tokom obraćanja predsednik Vučić je poručio građanima Srbije da policija mora jednako da štiti prava svih građana, Srbina i Bošnjaka u Pazaru, Mađara i Srbina u Suboticu, Rumuna i Srbina u Vršcu, Bugarin i Srbina u Dimitrovgradu, pripadnika bilo koje nacije i manjinske grupe.

Pred predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem zakletvu je položilo 1.337 novih pripadnika MUP-a i uručene su medalje.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je na svečanosti rekao da su danas predstavljeni tehnika, oružje, oprema i obuka pripadnika MUP-a, i poručio je da je za svu tu opremu i oružje koje imamo najzaslužnij predsednik Vučić.

On je poručio da ocekuje od najmlađih pripadnika MUP, koji su danas polozili zakletvu, da dočekamo da ih zovemo najboljima.

Ministar je poručio mladim pripadnicima MUP da paze na svaku reč zakletve kako bi tome bili dosledni u izvršavanju zadataka.

Poručio je da čuvaju čast i obraz svakog čoveka, da poštuju radnog čoveka i da mlade generacije požele da se priključe policiji.

“Ničije bogatstvo nije takvo da se pred njim ponizite, budite veći od najvećih, manji od najmanjih”, rekao je Vulin i naveo da nema jačeg od srpskog policajca i pozvao ih sve da poštuju reč koju su dali.

Na svecanosti predsednik Vučić je uručio medalje za hrabrost, Vulin medalje za posvećenost službi, a direktor policije Vladimir Rebić medalje za zasluge.

Na svečanosti na kojoj su prisustvovlai predstavnici MUP-a, Republike Srpske, Vlade Srbije, Skupstine Srbije i verskih zajednica, promovisano je 506 mladih oficira u čin zastavnika i poručnika policije.

Kraj svečanosti obeležio je nalet 10 helikoptera helikopterske jedinice MUP, a komandant jedinice, potpukovnik Nenad Nedić, naletom i naklonom u vazduhu čestitao je mladim kolegama na položenoj zakletvi i poručio im da budu dostojni pripadnici policije, a svim policajcima čestitao je njihov dan.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More