Pokrenut sajt za digitalne nomade koji promoviše Beograd kao atraktivnu destinaciju za život i rad

Pixabay/AlexSrbija
35

Inicijativa Digitalna Srbija i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) pokrenuli su sajt BelgradeGets.digital, kako bi promovisali Beograd kao atraktivnu destinaciju za život i rad digitalnih nomada i drugih digitalnih profesionalaca iz celog sveta.

Kroz inicijativu BelgradeGets.digital, poteklu iz domaće digitalne i startap zajednice, Beograd kreće u odbranu titule jedne od 20 najpopularnijih destinacija prema ocenama korisnika sajta Nomad List, koji okuplja najveću svetsku mrežu digitalnih nomada, objavili su Digitalna Srbija i UNDP.

Sajt BelgradeGets.digital daje informacije i savete o tome kako da doputuju, gde da odsednu, kako da pronađu prostor za rad, ali i prijatno okruženje za opuštanje.

Tu su i preporuke za kulturne sadržaje i lokalnu hranu koju treba probati.

U iščekivanju smirivanja situacije sa pandemijom, sve više zemalja pokreće međunarodnu promociju okrenutu digitalnim nomadima, među njima su egzotične turističke destinacije kao što su Barbados i Kosta Rika, ali i evropske zemlje poput Češke i Estonije ili Hrvatske i Crne Gore iz neposrednog komšiluka.

Kao polazna tačka u razvoju platforme BelgradeGets.digital i pozicioniranja Beograda na digitalnoj mapi sveta je zajednička inicijativa koju su pokrenuli i razvili Nova Iskra, SHARE Fondacija i Startit.

Sajt pruža podršku korisnicima i u vidu besplatnih vaučera koji se mogu iskoristiti za konsultacije sa advokatima i računovođama o administrativnim procedurama koje ih čekaju.

BelgradeGets.digital korisnicima predstavlja iskustva drugih digitalnih nomada iz celog sveta koji su već boravili u našoj prestonici, kroz video intervjue, ali i direktni kontakt sa onima koji su se pridružili mreži “ambasadora Beograda”.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More