“To je naš aspolutni rekord”: Moskva beleži veliki porast nivozaraženih

Foto: Tanjug/Denis Grishkin, Moscow News Agency photo via AP
130

Broj novozaraženih korona virusom na području Moskve dostigao je 1.800 u protekla 24 sata, što je rekordan broj od početka pandemije, izjavila je danas ruska ministarka zdravlja Svetlana Strigunkova.

“U proteklih nedelju dana, broj pacijenata sa potvrđenim virusom porastao je za tri odsto ili za 8.500 ljudi. Broj dnevnih infekcija dostigao je 1.800. To je naš apsolutni rekord”, izjavila je Strigunkova na zasedanju vlade Moskovske oblasti, a prenosi ruska agencija Tas s.

Broj smrtnih slučajeva povezanih sa korona virusom u Rusiji je porastao za 440 u poslednja 24 sata u poređenju sa 450 iz prethodnog dana, čime je broj preminulih od kovida dostigao ukupno 129.801, saopštio je ruski nacionalni krizni centar za borbu protiv korona virusa.

U poslednja 24 sata, Rusija je registrovala 17.378 slučajeva kovida-19, čime se ukupan broj slučajeva popeo na 5.334.204.

Saopšteno je i da je registrovan oporavak 8.361 lica od kovida u protekla 24 sata, čime je ukupan broj oporavljenih dostigao 4.878.333.

Muraško: Porast broja obolelih u velikoj većini regiona

Učestalost oboljevanja od korona virusa je u porastu u velikoj većini regiona Ruske Federacije, izjavio je danas ministar zdravlja Mihail Muraško.

On je rekao da je se porast broja slučajeva COVID-19 beleži u 65 regiona, a da je na bolničkom lečenju ili pod nadzorom lekara 465.000 pacijenata, prenose RIA Novosti.

U protekla 24 sata u Rusiji je potvrđeno 17.378 novih slučajeva COVID-19, a 440 ljudi je preminulo.

Najteža situacija je u Moskvi, a gradske vlasti uvele su različita ograničenja, dok je pojedinim preduzećima započela i obavezna vakcinacija.

Stručnjaci pogoršanje epidemiološke situacije u velikoj meri povezuju sa niskom stopom imunizacije stanovništva.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More