Trijumf mladih gimnazijalaca na hemijskoj olimpijadi!

Foto: Pixabay
73

U Beogradu je nedavno održana sedma Srpska hemijska olimpijada učenika srednjih škola u organizaciji Srpskog hemijskog društva, Naftne industrije Srbije, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Nišu i Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

40 godina je ovo bilo nemoguće! Mladi srpski naučnik osporio rezultat čuvenog ruskog matematičara! (VIDEO)

Takmičenje je održano na Hemijskom fakultetu.

Ovo takmičenje je istovremeno i izborno takmičenje za 53. Međunarodnu hemijsku olimpijadu, koja će biti održana onlajn od 25. jula do 2. avgusta. Organizator Međunarodne hemijske olimpijade je Japan.

Takmičenje se sastojalo od osam teorijskih zadataka. Izrada testa je trajala 5 sati, kao i na Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi. U pripremi i realizaciji takmičenja su učestvovali: dr Dušan Sladić, dr Niko Radulović, Vidak Raičević, dr Irena Novaković, dr Aleksandra Margetić, dr Gordana Krstić, Srđan Tufegdžić i Miloš Pešić.

Učestvovalo je 12 takmičara, koji su se kvalifikovali na osnovu rezultata postignutih na republičkom takmičenju.

Čestitamo!

Izvor Brainz
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More