“Vakcina žurka” sa muzikom uživo: Beč sprema masovno vakcinisanje mladih da bi mogli u klubove

Foto: Tanjug/ AP Photo/Andreea Alexandru
111

Grad Beč namerava da otvori noćnu gastronomiju samo za vakcinisane, a posebne akcije planira za mlade kako bi ih naveo na primanje vakcine protiv korona virusa.

Dok savezne vlada najavljuje otvaranje noćne gastronomije u julu, bečke vlasti rade na strogim pravilima, prema kojima u diskoteke neće moći da uđu oni koji se nisu vakcinisali.

“Jasno je da, ako samo vakcinisani mogu u klubove i diskoteke, onda ćemo sprovesti i posebnu akciju vakcinacije mladih od 18 godina”, najavljuje pokrajinski sekretar za zdravstvo Peter Haker.

Tako će Beč omogućiti zakazivanje termina za vakcinaciju za 35.000 mladih, koji će od 28. juna moći da prime prvu dozu cepiva u kongresnom centru “Austria Center”.

Mediji tvrde da će tog dana biti održana prava “vakcina žurka” sa muzikom uživo, a vakcinisaće se vakcinom “Džonson&Džonson”; koja zahteva prijem samo jedne doze.

“Trenutno radimo na detaljima, ali previđeno je da ciljanim manifestacijama navedemo mlade da se vakcinišu”; poručuju iz kabineta Hakera.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More