“Ovo je veoma dobra vest”: Srbi u Holandiju samo sa pasošem, Austrija priznaje srpske digitalne sertifikate

Foto: Naši u svetu
554

Građani Srbije od sutra mogu putovati u Holandiju bez bilo kakvih potvrda i dovoljan im je samo pasoš, a isto važi i za Holanđane koji putuju u Srbiju, kaže ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

“Ovo je veoma dobra vest, kao i ona da Austrija priznaje naše digitalne sertifikate. Činjenica da je Srbija na zelenoj listi Evropske unije značajno je olakšala proces priznavanja naših sertifikata i očekujem da će od 1. jula biti mnogo lakše kretati se i putovati kao i da će od tada u Srbiju dolaziti znatno više turista”, objašnila je Matić za Tanjug.

Kada je reč o smanjenju cena rominga sa Grčkom, njegovom ukidanju na Zapadnom Balkanu (ZB) i mogućnostima da se ovoj olakšici za putnike pridruže još neke zemlje, Matić navodi da je u sklopu dogovora koji su vođeni sa Evropskom unijom i Evropskom komisijom, a vezani su za ZB, postojalo obećanje da će posle 1. jula, kada se ukine roming na ZB, smanjenju pristupiti i zemlje članice EU.

AUSTRIJA UVRSTILA SRBIJU NA LISTU BEZBEDNIH ZEMALJA! Evo šta to znači!

“U skladu sa tim očekujemo da, pored Grčke, i druge članice EU ispune obećanje i pristupe ovom dogovoru”, rekla je ministarka Matić.

Holandija otvara vrata za Srbe, nije potreban ni TEST NI KARANTIN

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More