Ništa od senzacije koja je oduševila ceo svet: Tamara ne samo da nije rodila 10 beba, nego nije bila ni trudna!

Foto: Pixabay
40

Vest da je Južnoafrikanka Gosiame Tamara Sitole (37) 8. juna rodila 10 beba i time postavila novi svetski rekord, ispostavila se kao lažna.

Novi svetski rekord na pomolu: Rodila DESET BEBA, a na ultruzvuku se videlo “samo” OSAM

Istražni organi u Južnoj Africi došli su do dokaza da je Tamara izmislila priču kao i da je zadržana na psihijatrijskom lečenju usled izvesnog poremećaja koji ima već tri godine.

Ispostavilo se da nijedna bolnica u provinciji Gauteng nema evidenciju da je neka žena rodila deset beba, a na kraju su medicinski testovi obavljeni u okviru zvanične istrage utvrdili da Sitole nedavno čak nije ni bila trudna.

Objavljeno je i da će pravne mere biti preduzete protiv glavnog urednika Pretoria news Pijeta Rampedija koji je prvi objavio ovu vest. Kako se navodi, Rampedi je posećivao istu crkvu kao i Sitola i njen partner Tebo Coteci. U maju ih je intervjuisao i oni su mu rekli da očekuju osmorke, kada je i nastala fotografija na kojoj se vidi trudna Tamara.

Pretoria news je 8. juna objavila vest, navodeći Cocecija kao izvor, da je Sitola rodila 10 beba. Njen muž je kasnije rekao da je tu informaciju dobio od Sitole u SMS poruci, a da nije smeo da ide u bolnicu zbog mera vezanih za pandemiju koronavirusa, prenose Zanimljivosti dana.

Foto: AFRICAN NEWS AGENCY (ANA)

Urednik Rampedi se oslonio na ovu poruku i objavio je vest, bez da je dobio potvrdu iz bolnice. Potom je i lokalni gradonačelnik potvrdio ovu priču i vest su preneli svi svetski mediji. Ispostavilo se da ni lokalni političar nije imao drugih izvora, niti je iko video bebe. Kako se priča proširila i društvenim mrežama, počele su da pristižu donacije za Sitole, njenog partnera Teboa Cocecija i njihovih deset beba.


Međutim, ubrzo su se pojavile sumnje u pogledu autentičnosti ove vesti, jer nijedna zvanična institucija nije mogla da potvrdi rođenje, niti su se u javnosti pojavile fotografije ili video-snimci novorođenih beba.

Nekoliko dana kasnije, Coteci je prijavio Sitolin nestanak i tražio od ljudi dobre volje da ne šalju priloge, a Pretorija njuz je preneo da ga pak ona optužuje kako želi da ostvari finansijsku korist pomoću beba.

Na kraju su socijalni radnici uspeli da otkriju gde se Sitoli nalazi, posle čega je primljena u bolnicu gde je zadržana radi posmatranja.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More