“Izgubili smo SINA JEDINCA”, neopsiva tuga u domu nastradalog Nikole u NEMAČKOJ, još ih niko nije zvanično OBAVESTIO, otac LJUT!

"Gde je naš ambasador, jel postoji neko tamo da radi ili samo primaju pare", otac i majka grle sliku SINA JEDINCA, još ne veruju šta ih je zadesilo!

Foto: Bild.de/printscreen
657

Neutešna majka poginulog Nikole Stankovića iz Aleksinca još ne može sebi da dođe od šoka posle vesti da joj je sin jedinac sa još trojicom sugrađana stradao na putu u Nemačkoj.

Čvrsto stežući njegovu sliku u naručju, neutešna majka ne može da zadrži suze na pitanje: Imate li još dece…, piše “Kurir”.

Foto: Društvene mreže

– Nemam… Njega samo jednog imam – kaže majka ne verujući da je takva crna sudbina zadesila njenu kuću.

– Nikola je imao devojku, vozio je BMW 5 i niko ne zna kako se to dogodilo, a poslednji put se čuo s majkom u 8 sati – kažu za Kurir u familiji Stanković.

Majka poginulog Nikole ispričala je za Kurir da se njen sin bavio špedicijom u Nemačkoj i da je ostalu trojicu Aleksinčana povezao na ugovoreni posao na građevini.

Nikolin stric je rekao da su ostali Aleksinčani išli u Nemačku da rade na građevini i da ih je Nikola povezao. Imali su već ugovorene poslove, a Nikola je inače radio u špediciji, već tri godine je vozio tamo kamion i ima iskustva.

Mladići su poginuli na ulazu u Nemačku.

– Dečko bez mane – rekao je njegov stric odgovorivši da ne zna da li je Nikola poznavao ostalu trojicu koju je povezao ali da verovatno jeste.

Ispovest oca poginulog Nikole: Niko nam još uvek nije javio od državnih organa

“Bio mu je rođendan 11. juna, napunio je 31 godinu, a poginuo je 22. juna. Izgubio sam sina jedinca. Jao sine moj”.

Grleći i ljubeći sinovljevu sliku, ovim rečima počinje bolnu ispovest Dejan Stanković, otac Nikole Stankovića (31) iz Aleksinca koji je tragično nastradao u udesu u Nemačkoj 22. juna sa još trojicom sugrađana kada se BMW u kojem su se nalazili sudari sa kamionom, piše “Blic”.

Prema Dejanovim rečima, Nikola je tri godine radio u Nemačkoj kao vozač kamiona, imao je vizu za rad, a povremeno je dolazio kući u Aleksinac. Prilikom poslednjeg odlaska pošla su da njim i trojica sugrađana koji su išli u Nemačku i bavili se građevinom.

Budući da još uvek nema zvaničnih informacija, ne zna se da sigurnošću ko je upravljao vozilom u momentu nesreće kao ni bliže okolnosti kako je došlo do sudara.

Bojan Stanković ne prestaje da plače, grli i ljubi sliku svog sina jedinca

Dejan isključuje tehničku neispravnosti automobila jer ga je Nikola održavao maksimalno dobro.

– Imao je BMW 520 karavan, on je vodio računa o automobilu da sve bude maksimalno kako treba jer je ionako bio pedantan bilo šta da radi. Ili sve kako treba ili nikako. Gume je kupio nove sad kada je došao, ulje zamenio. Kako su udarili zašto su udarili, ne znam, Nikola je put znao u prste. Čujemo različite informacije, da nije on vozio nego neki drugi – priča nesrećni čovek.

Ispratio ga na put, tada su se poslednji put i videli

I mi želimo da znamo pravu istinu šta je bilo kako je bilo, očekujemo da se neko zvanično obrati i kaže šta se desilo, kaže Dejan.

Sina je ispratio na put, ne znajući da ga poslednji put vidi.

-Ja sam ga ispratio kada je pošao. Jao sinko moj, jaooo, plakao je grleći sinovljevu sliku Dejan.

Stric nastradalog mladića Boban Stanković kaže da su za nesreću saznali od prijatelja i da ih niko zvanično nije obavestio.

-Niko porodicu do danas nije kontaktirao od državnih organa. Išao sam da vidim da li je stigla depeša, ništa nije stiglo. Gde je naš ambasador, jel postoji neko tamo da radi ili samo primaju pare. Postoji li neko tamo da izađe i kaže šta je bilo. Informacije o udesu smo dobili tako što su nam prijatelji prevodili tekstove, gde je naša ambasada. Džabe pravimo fabrike ovde kada nema ko da radi, deca nam odoše u inostranstvo, kaže stric Boban.

Automobil uništen, a kamion ni ogreban

Jedan od rođaka kaže da je auto u kojem su se nalazili je potpuno uništen a kamion gotovo nije oštećen.

-Na slikama se vidi, kamion nije imao zadnju gredu, zato se automobil i podvukao izgleda ispod njega.

Izvor Kurir Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More