Srbi mogu i turistički u Švajcarsku, ovo je procedura ulaska u zemlju

Foto: Unsplash/ Andreas M
74

Švajcarska od 26.juna omogućava ulazak turistima iz Srbije, ali uz određene uslove.

Švajcarska vlada donela je odluku o relaksiranju uslova ulaska u Švajcarsku u okviru dalje faze otključavanja, koja stupa na snagu od 26. juna i prema njoj državljanima Srbije dozvoljen je turistički ulazak u Švajcarsku.

Ko želi da uđe u Švajcarsku avionom, ukoliko je u prethodnih šest meseci preboleo korona virus, mora o tome posedovati potvrdu (11 dan od dana izdavanja pozitivnog PCR testa mora biti u poslednjih šest meseci), ko je vakcinisan nekom od vakcina koje je odobrila Švajcarska – Fajzer, Moderna i Džonson&Džonson, Evropska agencija za lekove (EMA) – AstraZeneka, ili Svetska zdravstvena organizacija – kineski Sinofarm, mora imati odgovarajući sertifikat.

Švajcarska od subote ublažava mere za putovanja iz Srbije

Građani koji nisu preležali korona virus i nisu vakcinisani nekom od tih vakcina, a dolaze avionom moraju imati negativan PCR test i popuniti formular za ulazak u Švajcarsku.

Putnici koji koriste autobus ili voz za ulazak u Švajcarsku moraju popuniti elektronski formular.

Za sve kategorije naših državljana, koji iz Srbije dolaze u Švajcarsku automobilom nemaju poseban preduslov za ulazak, to jest nije im potreban negativan PCR test, niti popunjen formular.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More