Bolničarka iz Hjustona dobila otkaz jer neće vakcinu (FOTO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena
165

Tehničarka ultrazvuka Latriša Blenk, koja kaže da ju je optustila bolnica u Hjustonu jer nije želela da se vakciniše protiv kovid-19, izjavila je da “ne želi da radi s takvim ljudima”.

“Ne odbacujte tek tako moj izbor”, rekla je ona za CNN tokom intervjua od srede.

Bolnica “Hjuston metodist” je 31. marta postala prva velika zdravstvena ustanova u SAD koja je uvela obaveznu vakcinaciju za medicinske radnike.

Više od 100 medicinara je podnelo tužbu protiv ovakve odluke, ali je sudija nedavno stao na stranu bolnice. Medicinari kažu da su se žalili na odluku sudije.

U utorak je portparol bolnice izjavio da su 153 zaposlena ili dala otkaz tokom dvonedeljne suspenzije koja je počela 8. juna ili im je raskinut ugovor ove nedelje.

Latriša Blenk kaže da nije protiv vakcina, ali se ne oseća prijatno zbog činjenice da su vakcine napravljene na brzinu. Tri vakcine koje su odobrene u SAD (Fajzer, Moderna, DŽonson i DŽonson) imaju odobrenje za hitnu upotrebu od američke Agencije za hranu i lekove, ali nisu skroz odobrene.

Blenkova je bila skeptična po pitanju bezbenosti vakcine i bolničke ponude za bonus na platu za svakoga ko se vakciniše, što ju je još više uznemirilo.

“Ne razumem, ako ovo treba da bude dobro za nas, zašto nam nudite bilo šta”, zapitala je ona.

Dodala je da joj je lakše posle odluke da ne primi vakcinu, a rekla je i da će nastaviti da radi u zdravstvu, ali u bolnici koja ne traži od zaposlenih da se vakcinišu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More